to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ερμ. Κυπριανίδου: Ιστορικής σημασίας η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

«Οφείλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην υπόθεση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, διαθέτοντας κι ανθρώπινους και υλικούς πόρους, αλλά και με τη συμμετοχή μας στο πολυσυμμετοχικό σχήμα που θα αναλάβει μελλοντικά τη διαχείριση του χώρου» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών


Για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Η ανάρτησή της στο fb:

Η κ. Κυπριανίδου, χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας αυτή την πρωτοβουλία διότι οφείλουμε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι να κάνουμε πράξη μία ιστορία διεκδίκησης των κινημάτων, πολιτικών και πανεπιστημιακών κι όλων όσων κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί». 

«Με βάση και τις μητροπολιτικές μας ευθύνες σαν δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση έχει εκ των πραγμάτων ασκήσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες μητροπολιτικού χαρακτήρα, τις οποίες θα τις θέλαμε πολύ πιο υλοποιήσιμες στους τομείς του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, του χωρικού σχεδιασμού και των αναπλάσεων. Επομένως, οφείλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην υπόθεση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, διαθέτοντας κι ανθρώπινους κι υλικούς πόρους, αλλά και με τη συμμετοχή μας στο πολυσυμμετοχικό σχήμα που θα αναλάβει μελλοντικά τη διαχείριση του χώρου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κυπριανίδου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία μοναδική ιστορική ευκαιρία, προχωράμε γοργά στην υπόθεση της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή, δεν πρέπει να την αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη». 

Όσον αφορά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «Το θέμα μας ήταν η θεσμοθέτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή και παράλληλα ο οδικός χάρτης, προκειμένου να έχουμε σύντομα και τον φορέα διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου, ένα πολυσυμμετοχικό σχήμα στο οποίο θα συμμετάσχει κι η περιφέρεια και τα σχετικά υπουργεία και βεβαίως εκπρόσωποι των δήμων που είναι στα όρια του μητροπολιτικού πάρκου. Ο βηματισμός είναι ιστορικός, υπήρξε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε όλοι το φθινόπωρο να πάμε σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα κατοχυρώνει θεσμικά και νομικά το Μητροπολιτικό Πάρκο και παράλληλα τον φορέα διαχείρισής του, ο οποίος θα αναλάβει από κει και πέρα όλο το επόμενο διάστημα τον βηματισμό, προκειμένου ακριβώς ένα πολυσύνθετο καθεστώς ιδιοκτησίας και χρήσεων δεκάδων διαφορετικών φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα να μπορέσει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστεί για να κυριαρχήσει ο ελεύθερος χώρος και να αποδοθεί στους πολίτες». 

Καταλήγοντας, η κ. Κυπριανίδου υπογράμμισε: «Είναι μία κορυφαία πρωτοβουλία κι από την άποψη ότι σήμερα είναι η μέρα του περιβάλλοντος κι από την άποψη ότι ανοίγει ο δρόμος επιτέλους για να γίνει πράξη ένα αίτημα δεκαετιών. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, σε μία περιοχή που έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου και χώρους, γιατί έχει μεγάλη τέτοια έλλειψη, και μάλιστα σε εποχές που χαρακτηρίζονται ανησυχητικά από κλιματική αλλαγή. Μεγάλη προσοχή στους ελεύθερους χώρους και στην ανάταξή τους, μεγάλη προσοχή σε μητροπολιτικής εμβέλειας παρεμβάσεις για να έχουμε πνεύμονες πρασίνου κι αναψυχής. Κι αυτός ο οδικός χάρτης με τη συμμετοχή όλων μας νομίζω θα μας δώσει τα αποτελέσματα που προσδοκούμε και πρέπει να έχουμε». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)