to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 14.06.2016

Πολιτισμός

Έρικ Κλάπτον: «Δυσκολεύομαι πια να παίζω κιθάρα»

Ο 71χρονος καλλιτέχνης, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το 23ο προσωπικό άλμπουμ του, παραδέχτηκε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ζει καθώς οι καταχρήσεις και ο εθισμός του σε ναρκωτικά και αλκοόλ θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία


Κάτι ανάλογο έχει συμβεί στον Ερικ Κλάπτον ο οποίος υποφέρει από μια ασθένεια που καθιστά εξαιρετικά επίπονο για εκείνον να παίξει κιθάρα.

Ο διάσημος Βρετανός συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας μίλησε δημοσίως για το πρόβλημά του εξομολογούμενος πως το πάθος του για το αγαπημένο του μουσικό όργανο του προκαλεί πλέον πολύ μεγάλο πόνο: «Μπορώ ακόμη να παίξω αλλά μου είναι δύσκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας με νόημα: «Εχω αρχίσει πλέον να συνειδητοποιώ πως η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί». Τα προβλήματα για τον διάσημο μουσικό ξεκίνησαν πριν από τρία περίπου χρόνια όταν άρχισε να αισθάνεται έντονους πόνους στην πλάτη, εξαιτίας των οποίων μάλιστα αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές συναυλίες του κατά τη διάρκεια του 2013.

Ο ίδιος είχε περιγράψει τον πόνο που ένιωθε σαν μια σειρά από ηλετροσόκ που φθάνουν μέχρι τα πόδια του. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως πάσχει από περιφερειακή νευροπάθεια. Πρόκειται για μια ασθένεια που αναπτύσσεται όταν καταστρέφονται τα νεύρα των άκρων του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχει μια σειρά διαφορετικών αιτίων στα οποία μπορεί να οφείλεται η συγκεκριμένη ασθένεια. Μία από αυτές είναι και η υπερβολική κατάνωση αλκοόλ στο οποίο ο Ερικ Κλάπτον υπήρξε εθισμένος επί σειρά ετών.

 

Οι καταχρήσεις που έκανε στο παρελθόν ήταν πολλές και επικίνδυνες. Δεν ήταν εθισμένος μόνο στο αλκοόλ αλλά και στην κοκαΐνη, στην ηρωίνη και σε φάρμακα, γεγονός που κλόνισε την υγεία του ενώ είχε αντίκυπο και στην καριέρα του.

Η περιπέτεια του εθισμού
Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως είναι τυχερός που κατάφερε να επιβιώσει εκείνη την περίοδο και ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που αντιμετωπίζει το νέο πρόβλημα της υγείας του με ψυχραιμία. «Σκέφτομαι πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ζω. Θα μπορούσα να τα έχω... τινάξει πριν από πάρα πολύ καιρό. Δεν ξέρω πώς επιβίωσα, ειδικά τη δεκαετία του '70.

Για κάποιο λόγο τραβήχτηκα από τα σαγόνια της κόλασης και μου δόθηκε άλλη μια ευκαιρία», παραδέχτηκε ο 71χρονος καλλιτέχνης ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε το 23ο κατά σειρά προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο «Ι still do».

Παρ' όλα αυτά παραδέχτηκε πως δεν είναι εύκολο να γερνάς και να παρακολουθείς τον εαυτό σου να χάνει τις δυνάμεις του: «Είναι δύσκολο, μερικές φορές, το να γερνάς, είναι δύσκολο».

Αναστασία Κουκά - Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)