to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έρχονται περικοπές και λουκέτα, λέει το 57%

Και ιδού που οι εντολές του Μωυσέως δεν καταπίνονται αμάσητες από τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων. Οι ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας από τον κ. Μητσοτάκη με αλλεπάλληλα διαγγέλματα αλλά και συστηματική παραπληροφόρηση αποδείχθηκαν πολύ λίγες μπροστά στη ζέουσα πραγματικότητα


Και ιδού που οι εντολές του Μωυσέως δεν καταπίνονται αμάσητες από τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων. Οι ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας από τον κ. Μητσοτάκη με αλλεπάλληλα διαγγέλματα αλλά και συστηματική παραπληροφόρηση αποδείχθηκαν πολύ λίγες μπροστά στη ζέουσα πραγματικότητα.

Και η έρευνα του υπεράνω πάσης υποψίας Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας είναι πραγματικός καταπέλτης, διότι εξάγονται αποτελέσματα «ενάντια σε θεούς και δαίμονες». Ιδού λοιπόν:

Αυξημένη ανησυχία για τα οικονομικά προβλήματα, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το «λουκέτο» για σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας εκφράζουν στην πλειονότητά τους οι πολίτες, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse RC κατά το χρονικό διάστημα 2 έως 6 Ιουλίου 2020.

Οι πολίτες εμφανίζονται σε ποσοστό 57% να δηλώνουν μάλλον και σίγουρα απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και σε ποσοστό 42% σίγουρα και μάλλον αισιόδοξοι.

Μοιρασμένες είναι οι εκτιμήσεις των ερωτηθέντων για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση, με το 50% να δηλώνει σίγουρα και μάλλον αισιόδοξοι και επίσης το 50% σίγουρα και μάλλον απαισιόδοξοι.

Σαφής είναι και η αποδοκιμασία στην ερώτηση που αφορά τα μέτρα για τον τουρισμό. Στο αν οι προσπάθειες και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος στον τουρισμό αρκούν, το 36% απαντά πολύ και αρκετά, το 30% μέτρια και το 30% λίγο έως καθόλου. Δηλαδή το 60% είναι μάλλον ή πολύ αρνητικό.

Πλειοψηφικά αρνητικά απαντούν οι πολίτες στα σχετικά ερωτήματα που αφορούν τα ιατρικά πρωτόκολλα για τουρίστες και ξενοδοχεία που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και στο αν θα βοηθήσουν στην προστασία για να μην υπάρξουν νέα κρούσματα. Το 36% απαντά πολύ και αρκετά, το 28% μέτρια και το 30% λίγο έως καθόλου. Δηλαδή αρνητικό είναι το 64%.

Στην ερώτηση αν οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε σοβαρά δημοσιονομικά μέτρα (νέα λιτότητα, περικοπές μισθών, συντάξεων κ.λπ.), το 56% φοβάται πολύ έως αρκετά, το 21% μέτρια και το 17% λίγο έως καθόλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)