to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 12.11.2018

Πολιτική

Έρχονται οι ξένοι και μας καταστρέφουν τα καλύτερα fake news

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν τα αναδρομικά των βουλευτών, οι δηλώσεις Σολτς και το το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, τα επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές στο Πρωτοδικείο, το γεωτρύπανο της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Έπαινοι Όλαφ Σολτς στην Αθήνα για τις συντάξεις

Ο γερμανός υπ. Οικονομικών χαρακτηρίζει «εικασίες» ελληνικό δημοσίευμα για σχέδιά του αναφορικά με το συνταξιοδοτικό. Πιστοποιεί στην ελληνική κυβέρνηση ότι χειρίζεται το θέμα «πολύ λογικά σκεπτόμενη, πολύ αξιόπιστα». (αναλυτικά)



Στο αέρα η προπαγάνδα...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ που είχε έτοιμο το ρεπορτάζ και το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου και βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να αναπαράγει τις δηλώσεις Σολτς...

Ο δε αναλυτής βρέθηκε να εξηγεί τη... χρυσή χορηγία του γερμανού υπουργού στον Τσίπρα ως αποτέλεσμα της απελπισίας του από τις επιδόσεις των Σοσιαλδημοκρατών στη χώρα του και επειδή η στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση είναι... της μόδας! (αναλυτικά)


 

Να αλλάξουν τον τίτλο τους τα «Νέα» σε «Fake Νέα»

Το σημερινά ψευδή δημοσιεύματα της εφημερίδας «τα Νέα» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. (αναλυτικά)

 


 

«Η πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του SPD έστειλε ένα σοβαρό μήνυμα στην Ευρώπη»

O ΓΓ του SPD δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Οι επικείμενες εκλογές θα είναι οι πιο δύσκολες. Λαϊκιστές και προπαγανδιστές του μίσους προσπαθούν να διχάσουν την Ευρώπη. Σε αυτή την κατάσταση οι αριστερές δυνάμεις έρχονται πιο κοντά». Το ρεπορτάζ της DW προσθέτει πως «ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε μεν στην ομιλία του σε αυτή την προσδοκία συνεργασίας, αλλά δεν απέφυγε να επικρίνει την Σοσιαλδημοκρατία για την πολιτική που έχει ακολουθήσει στο παρελθόν» (αναλυτικά)


 

«Όσοι βιάστηκαν να γίνουν μάντεις κακών θα διαψευστούν»

Την απόλυτη βεβαιότητα ότι η Κομισιόν θα κάνει δεκτή τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, εξέφρασε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7- ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. (αναλυτικά)


 

Μείωση των εισφορών μη μισθωτών

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που κάνει πράξη την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. (αναλυτικά)


 

Ν. Βούτσης: Δεν τίθεται θέμα καταβολής αναδρομικών στους βουλευτές

Με αφορμή ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ότι παραιτούνται οι βουλευτές τους από τις διεκδικήσεις αναδρομικών, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «θα μπορούσαν τα δύο κόμματα πριν σπεύσουν να παραιτηθούν, να απευθυνθούν στη Βουλή και να ρωτήσουν, αν δεν γνώριζαν». (αναλυτικά)


 

Σκάνδαλο αρθροσκοπήσεων: Περαιτέρω έρευνα κι εξειδίκευση ευθυνών για Μ. Σαλμά και Μ. Βορίδη

Η πλειοψηφία της Εξεταστικής τονίζει ότι τα ποσά με τα οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο πρέπει να επιστραφούν στο ακέραιο «ακόμα και διά της δικαστικής οδού» (αναλυτικά)


 

Τα πάντα «κλείνουν» σε 10 ημέρες

Στην τελική φάση των διαβουλεύσεων για την οριστικοποίηση του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2019 βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές. Στόχος είναι οι δύο πλευρές να πετύχουν μια «κοινή θέση» επί του δημοσιονομικού περιθωρίου που θα έχει η Ελλάδα την επόμενη χρονιά ενόψει της συνεδρίασης του EuroWorking Group την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα συγκληθεί προκειμένου να προετοιμάσει το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου. (αναλυτικά)


 

Συγκροτείται σε Σώμα η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στις 15/11: Ποια μέλη όρισαν τα κόμματα

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου θα συγκληθεί η Επιτροπή Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο της και να συσταθεί σε Σώμα. Ήδη, όλα τα κόμματα έχουν αποστείλει τον κατάλογο με τους 46 βουλευτές που θα τα εκπροσωπούν. (αναλυτικά)


 

Στο ΕΣΡ και τον Άρειο Πάγο για τα περαιτέρω το ρατσιστικό ξέσπασμα Τσουκαλά από τη Μ. Γιαννακάκη

Η Μαρία Γιαννακάκη, γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβίβασε στο ΕΣΡ και τον Άρειο Πάγο το βίντεο με το ρατσιστικό υβρεολόγιο του «δημοσιογράφου» Τάκη Τσουκαλά. (αναλυτικά)


 

ΝΔ και Χρυσή Αυγή καλύπτουν Κακλαμάνη για την ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Όλα τα κόμματα αποδοκίμασαν ουσιαστικά την πρωτοβουλία Κακλαμάνη τονίζοντας ότι έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση (αναλυτικά)


 

Η απάντηση Πολάκη στη Ν.Δ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντά μέσω facebook σε ανακοίνωση της Ν.Δ. (αναλυτικά)


 

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η υλοποίηση των υποδομών στη Δυτική Ελλάδα

H Δυτική Ελλάδα είναι μία η περιοχή που έχει υποφέρει πάρα πολλά χρόνια από την έλλειψη υποδομών ή από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση κάποιων κρίσιμων υποδομών. Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η υλοποίηση των υποδομών αυτών. (αναλυτικά)


 

Κρίσιμα έργα υποδομής στον Κορυδαλλό

25 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών στον Δήμο Κορυδαλλού (αναλυτικά)


 

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα συγκροτημένο σύνολο δράσεων για την ελληνική startup κοινότητα»

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα συγκροτημένο σύνολο δράσεων για την ελληνική startup κοινότητα, ώστε όχι μόνο να κρατήσουμε τα νέα μυαλά στην πατρίδα μας, αλλά να πείσουμε και κάποια από εκείνα που μετανάστευσαν να επιστρέψουν» δήλωσε ο ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς (αναλυτικά)


 

Έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ηλίας Ξανθάκος αναφέρει τους πέντε λόγους για τους οποίους συμμετείχε στην ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 15,8 εκατ. ευρώ σε δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν οι κάτωθι δήμοι της χώρας, ενέκρινε επιχορήγηση συνολικού ποσού 15.818.619,02 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων. (αναλυτικά)


 

Τα βήματα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μίλησε Στο Κόκκινο (αναλυτικά)


 

Ρολφ Στράουχ: Η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές, εφόσον συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Ρολφ Στράουχ. (αναλυτικά)


 

Ένταξη στο πλήρες ωράριο πυροσβεστών 5ετούς θητείας

Την ένταξη των πυροσβεστών 5ετους θητείας στο πλήρες ωράριο του Πυροσβεστικού Σώματος, ανακοίνωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, στην ομιλία της κατά τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)