to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έρχονται αϋπνίες

Ορισμένοι βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την «αποτυχία» της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πρώιμη ανάγνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που είχε σαν μοναδικό επακόλουθο την αποχώρηση της κ. Τζάκρη από το σχήμα της ήδη εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας.


Μια πλειοψηφία, η συνοχή της οποίας θα δοκιμαστεί στην προσπάθεια της υπερπήδησης των εμποδίων με τα οποία θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίστηκε με το απαξιωτικό γέλιο του πρωθυπουργού, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί πανικό στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στους εναπομείναντες βουλευτές που τον στηρίζουν εντός του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι τρέμουν ήδη στην ιδέα νέων αποσκιρτήσεων όταν θα πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια όπως ο προϋπολογισμός, τα νέα μέτρα, ο φόρος ακινήτων, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Οι τοποθετήσεις τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να αφήνει περιθώρια ευφορίας στα πρωθυπουργικά χείλη. Ο Θάνος Μωραΐτηςεξέφρασε την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ο Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ», ο Μιχάλης Κασσής προειδοποίησε ότι η ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή και φυσικά ο Κώστας Σκανδαλίδης που τόνισε ότι η ψήφος του «υφαρπάζεται». 

Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις βουλευτών της πλειοψηφίας που ναι μεν δεν στήριξαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εξόφλησαν με την ψήφο τους το βράδυ της Κυριακής και το τελευταίο γραμμάτιο κομματικής πειθαρχίας προς την συγκυβέρνηση.

Οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλαν ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα επερχόμενα εμπόδια των νέων μέτρων και αυτό σίγουρα δεν επιτρέπει σε κανέναν από τους κυβερνητικούς εταίρους να κοιμάται ήσυχος από το βράδυ της Κυριακής και μετά. 

Και ο καθένας φυσικά για τους λόγους του...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)