to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 23.11.2012

Κοινωνία

Έρχονται 2.000 άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ Ξάνθης – 1 στους 2 χωρίς δουλειά!

Στις 16.000 θα φτάσουν μέχρι το τέλος του 2012 οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι της Π.Ε. Ξάνθης, μετά και τη λήξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και των προγραμμάτων εκπαίδευσης-απασχόλησης των ανέργων.


«Μέρα με τη μέρα τα πράγματα χειροτερεύουν, αυξάνονται οι άνεργοι και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δυσάρεστα καθώς μέσα στον Δεκέμβριο τελειώνουν και τα πεντάμηνα και γύρω στα 1400 άτομα θα απολυθούν, και άλλα 600 άτομα θα μείνουν χωρίς δουλειά από τα προγράμματα των υπολογιστών οπότε θα έχουμε άλλα 2000 άτομα που θα έρθουν να βγάλουν δελτίο ανεργίας» σημειώνει ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Σπύρος Μαζαράκης συμπληρώνοντας πως «ένας στους δύο από τον ενεργό πληθυσμό είναι άνεργος, δηλαδή τα άτομα τα οποία είναι διαθέσιμα να εργαστούν».

Όπως έχει γίνει γνωστό από την 1η Ιανουαρίου του 2013 αλλάζει το σύστημα χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, καθώς πλέον θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ημερών επιδότησης ανά τετραετία, ο οποίος μάλιστα θα μειωθεί επιπλέον το 2014. «Από το 2013 ένας άνεργος θα μπορεί να βγει για 450 ημέρες στο επίδομα ανεργίας ανά τετραετία, ενώ από το 2014 για 400 ημέρες. Μια καπνεργάτρια για παράδειγμα επιδοτείτο κάθε χρόνο με 125 ημέρες, για πέντε μήνες, τώρα όμως την πέμπτη χρονιά δεν θα μπορεί να βγει στο επίδομα και ας έχει τις προϋποθέσεις» εξηγεί ο κ. Μαζαράκης για να συμπληρώσει πως «αυτό είναι πολύ δυσάρεστο, άσχημο και άδικο και μέσα σε εισαγωγικά μη νόμιμο διότι εάν εγώ έχω τις προϋποθέσεις να βγω στο επίδομα γιατί να μην το πάρω από τι στιγμή που πληρώνω εισφορές και εγώ και ο εργοδότης μου και μάλιστα αυξημένες;».

Πηγή:  thrakitoday.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)