to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ερχόμαστε!

Ερχόμαστε, κι αυτή τη φορά θα είναι σίγουρα αλλιώς. Γιατί εκείνοι που θα έπρεπε να μάθουν όσα έπρεπε να μάθουν τα έμαθαν


(3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - φωτ. του Άγγελου Καλοδούκα)

Ερχόμαστε, ναι. Αυτό που είδαμε, όσοι τέλος πάντων το είδαμε, την πρώτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες: ο Αλέξης Τσίπρας που αγαπήσαμε όσοι αγαπήσαμε, και μίσησαν όσοι μίσησαν, είναι παρών. Είναι εδώ και έδωσε το σύνθημα για την τελική έφοδο μέχρι τις κάλπες, που γρήγορα θα υποχρεωθεί να στήσει ο Μητσοτάκης. Ενώ το παλλόμενο σώμα χιλιάδων συνέδρων στο Τάε Κβον Ντο της καρδιάς μας προσυπέγραψε την περασμένη Πέμπτη την υπεύθυνη δήλωση: Ερχόμαστε!

Ερχόμαστε όχι μόνο γιατί αρχίζουν δειλά-δειλά να το ομολογούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά γιατί εκεί στο Τάε Κβον Ντο φάνηκε πόσο καλά δούλεψε τον προηγούμενο καιρό η επιμελητεία των αισθημάτων. Τα τραύματα έχουν επουλωθεί, η αμηχανία έχει παρέλθει, το μάγκωμα της πανδημίας ανήκει στο παρελθόν -αν και η πανδημία όχι- και η αυτοπεποίθηση της νεανικής και απρόβλεπτης πολιτικής παρέας, που τα κατάφερε πριν από λίγα χρόνια εκεί που απέτυχε όλο το παλιό σινάφι, ωθεί τα πράγματα με ορμή προς τα μπρος.

Ερχόμαστε, γιατί η συγκίνηση των ιδεών ηλεκτροδοτεί πάλι τον κόσμο τον μικρό τον μέγα, τα παλιά οράματα και οι νέες παροτρύνσεις άρχισαν να δουλεύουν στο φουλ, η βαρβαρότητα έχει γεννήσει τον νεκροθάφτη της και η Ιστορία έχει βάλει μπρος τον κινητήρα. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε: της δικαιοσύνης τον νοητό ήλιο δεν τον ορίζουν τα ρουσφέτια, η καταστολή, η golden visa και τα golden boys. Τον ορίζει η χρυσή της νιότης πανοπλία που γυάλισε η υπομονή, η επιμονή, το πείσμα της περισυλλογής, μετά τον ζοφερό Ιούλιο του 2019.

Ερχόμαστε, κι αυτή τη φορά θα είναι σίγουρα αλλιώς. Γιατί εκείνοι που θα έπρεπε να μάθουν όσα έπρεπε να μάθουν τα έμαθαν. Με τον πιο δύσκολο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τα καυδιανά δίκρανα και έχει αφήσει πίσω του την εφηβεία της αφέλειας, που άνοιξε το μονοπάτι του Εφιάλτη. Ξέρουμε τώρα πόσο αδίστακτος, έτοιμος να κουρελιάσει όσα διακηρύσσει, συμμορίτης του λευκού κολάρου, επαγγελματίας της ψευτιάς και επενδυτής της συκοφαντίας είναι ο αντίπαλος. Και ξέρουμε επίσης πώς θα τον αντιμετωπίσουμε.

Ερχόμαστε και είναι οριστικό. Με τη χάρτα των δικαιωμάτων και τα πέντε συν ένα σημεία στο χέρι. Και στην αριστερή τσέπη το σακουλάκι με τους σπόρους τού αύριο που μας άφησαν οι ταγμένοι έως το τέλος εραστές της δικαιοσύνης, που κράτησαν αναμμένο το καντηλάκι της μπροστά σε στρατοδίκες, αποσπάσματα, βασανιστήρια και διωγμούς.  Έτσι πάει το πράγμα. Οι απέναντι αλλάζουν για να μην αλλάξει τίποτε, παρά προς το χειρότερο. Κι εμείς αλλάζουμε για να δώσουμε χώρο στα όνειρα να πάρουν εκδίκηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)