to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έρχεται νόμος για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές της ΔΕΗ

Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές της ΔΕΗ βρίσκονται στο στόχαστρο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο είναι έτοιμο να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να τους εντοπίσει και να τους υποχρεώσει να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την επιχείρηση, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης από τη Βουλή. Όπως είπε, από τα 2,5 δισ. συνολικών χρεών, έχει ρυθμιστεί πάνω από το 1 δισ.


Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης , απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Γκεγκέρογλου, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να νομοθετήσει «ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να αποτελέσουν το στόχο».
 
Δήλωσε δε, πως από τα 2,5 δις ευρώ που είναι συνολικά τα χρέη προς της ΔΕΗ, έχουν ρυθμιστεί τα 1,1 με 1,2 δις ενώ τα υπόλοιπα αφορούν κυρίως τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
 
Ωστόσο, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι μεγαλύτερη δυσκολία αφορά την είσπραξη 300 εκατομμυρίων ευρώ που είναι οι οφειλές επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν κλείσει εδώ και χρόνια. 
 
«Όλα τα υπόλοιπα χρέη είναι εν δυνάμει εισπράξιμα», είπε εξηγώντας πως «ο κύριος στόχος είναι να εντοπιστούν οι κακοπληρωτές και να διαφοροποιηθούν από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Τέλος, ο κ.Σταθάκης τόνισε πως η ΔΕΗ έχει προσλάβει συμβούλους, οι οποίοι έχουν αναλάβει το έργο να διαχωρίσουν όσους τελούν σε αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
 
tags: ΔΕΗ, χρέη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)