Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στους κόλπους της ένωσης Αγροτικων συνεταιρισμών Ηρακλείου, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σήμερα ότι κλείνει το Σούπερ Μάρκετ της Οργάνωσης στο Καστέλι και μάλιστα ειδοποιήθηκαν να μαζέψουν ότι υπάρχει σε αυτό και να τα τοποθετήσουν σε αποθήκες. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και για το Σ/Μ στο Αρκαλοχώρι.



Η διοίκηση της ΕΑΣΗ δεν έχει κρύψει την πρόθεση της να προχωρήσει σε απολύσεις, στην προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών της, με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει να κάνουν λόγογια απομάκρυνση περίπου 80 υπαλλήλων επί συνόλου 154.



Την ίδια ώρα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πότε θα καταβληθούν όχι μόνο αποζημιώσεις αλλά και δεδουλευμένα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οφείλονται σε εργαζόμενους μισθοί 10 και 12 μηνών.


Υπενθυμιζεται ότι το τελευταίο διάστημα στους εργαζόμενους στην ένωση δίνονταν αντί για χρήματα κουπόνια για αγορές από τα καταστήματα της.


Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και η αγωνία των δεκάδων εργαζομένων μεγάλη...

Πηγή: cretalive.gr