to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έρχεται κακοκαιρία

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
 



Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
 


Θα πνέουν επίσης θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 τοπικά 9 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
 
Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.
 
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια - παράκτια και εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κέλσιου.
 

Αναλυτική πρόγνωση
 

Μακεδονία, Θράκη
 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια -παράκτια τμήματα, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
 
Aνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 09 βαθμούς Κέλσιου.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
 
Aνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 
Καιρός: αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια -παράκτια. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
 
Aνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
 
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις Κυκλάδες.
 
Aνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά περιόδους ισχυρές.
 
Aνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ .
 
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)