to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 21.03.2018

πηγή: aigaio365.gr

Κοινωνία

Έρχεται η άνοιξη στη Σύρο: Φτάνει το πρώτο πλοίο στο Νεώριο

Σήμερα φτάνει στη Σύρο το πρώτο πλοίο στο ναυπηγείο


«Είμαι στην ευτυχή θέση να σας πω, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της οριστικής διάσωσης των ναυπηγιών με την ένταξή του στο καθεστώς εξυγίανσης που προβλέπει ο πτωχευτικός κώδικας. Μετά από δύσκολη προσπάθεια, πιστεύω ότι φτάνουμε στο τέλος, ο επενδυτής έχει βρεθεί, υπάρχει ουσιαστικό και ειλικρινές ενδιαφέρον, η συμφωνία με τους δανειστές και τον ιδιοκτήτη έχει ολοκληρωθεί και σε λίγες μέρες θα υποβληθεί στο δικαστήριο για έγκριση.

Είναι πολύ πιθανό σε 3-4 μήνες να βρεθώ πάλι στη Σύρο ώστε να εγκαινιάσουμε μαζί την ουσιαστική επανέναρξη του Νεωρίου που θα δώσει πνοή στην τοπική οικονομία και δουλεία σε 300 οικογένειες». Με αυτά τα λόγια, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προοικονόμησε την επόμενη μέρα για το Νεώριο.

Μάλιστα, σήμερα φτάνει στη Σύρο το πρώτο πλοίο στο ναυπηγείο, γεγονός που ανάγκασε τον αντιπεριφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου να χαιρετίσει το γεγονός:

«Αισθάνομαι απόλυτη ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι αγώνες και οι προσπάθειες των εργαζομένων του Νεωρίου και όλων όσοι πίστεψαν στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Νεωρίου ως ναυπηγείο, δικαιώνονται.

Η επαναλειτουργία του ναυπηγείου ξεκινά με την έλευση την Τετάρτη του πρώτου πλοίου καθώς και άλλων τα οποία θα ακολουθήσουν στο μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριστική μεταβίβασή του, χάριν στη φερεγγυότητα, την αξιοπιστία και τη συνδρομή του νέου επενδυτή».

Το Σάββατο έφτασαν στη Σύρο δέκα νταλίκες φορτωμένες με μηχανολογικό εξοπλισμό, που θα χρησιμοποιηθούν στο ναυπηγείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)