to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 12.12.2019

Κοινωνία

Εργολαβικοί των ΕΛΠΕ: Με μαζική συμμετοχή στην απεργία απάντησαν στις απειλές για απολύσεις

Η Διοίκηση των υπερκερδοφόρων ΕΛΠΕ απειλεί να πετάξει στον δρόμο δεκάδες εργολαβικούς εργαζόμενους


«Δεν έπεφτε σφυριά στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου»: Ο πρόεδρος του σωματείου των εργολαβικών στα ΕΛΠΕ, Χρήστος Ζαρκινός, δίνει το στίγμα της μεγάλης συμμετοχής στη σημερινή (Πέμπτη 12/12), 24ωρη απεργία των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Η επιτυχημένη απεργία που περιφρουρήθηκε από τα ξημερώματα της Πέμπτης με μαζικές συγκεντρώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη (όπου έγινε στάση εργασίας) αποτελεί την πρώτη απάντηση στο πρόσφατο τελεσίγραφο που έστειλαν οι εργολάβοι των ΕΛΠΕ στους πάνω από 250 εργατοτεχνίτες στις μονάδες του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας ότι το «μπάτζετ» στις συγκεκριμένες εργολαβίες θα μειωθεί κατά 50% από 1/1/2020.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κινδυνεύσουν οι μισές από αυτές τις θέσεις εργασίας. Ήδη, σύμφωνα με το σωματείο πέντε εργαζόμενοι στην Ελευσίνα τους ενημερώθηκαν ότι η σύμβαση τους δεν θα ανανεωθεί με τον καινούργιο χρόνο.

Το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ ζητεί από τη διοίκηση επίσημη έγγραφη ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, και δέσμευση ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση ή οποιδαήποτε άλλη επίσημη αντίδραση από πλευράς διοίκησης.

Τη στήριξή της στον αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ δηλώνει μεταξύ άλλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας η οποία αναμένεται να προκηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 17/12 σε όλες τις εταιρείες του κλάδου.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσε ην Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. να σταματήσει τον εκβιασμό και την εκμετάλλευση των εργολαβικών συναδέλφων, και θα είναι δίπλα τους στον αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή εργασία και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, σε ανακοπίνωσή του τονίζει ότι διεκδικεί «μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα» και πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων «με άμεση εργασιακή σχέση από τα ΕΛΠΕ».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα τα ΕΛΠΕ με εντολή του διορισμένου από την Κυβέρνηση διευθύνοντος συμβούλου, απαγόρευσαν την είσοδο του σωματείου στους χώρους εργασίας.

Τ.Γ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)