to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:53 | 03.12.2014

Πολιτική

Εργολαβία εκατομμυριών για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του Βοτανικού καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη

«Τα οικόπεδα, που έχει απαλλοτριώσει με εκατομμύρια ο Δήμος, αντί για πάρκο, έχουν καταλήξει επικίνδυνη χωματερή - χαβούζα και επιπλέον μαύρη οικονομική τρύπα καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη.


 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη (4-12-2014), εισάγεται από τη Δημοτική Αρχή ως θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης η έγκριση διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού ποσού 1.500.000 ευρώ για απομάκρυνση αστικών αποβλήτων – αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων, κατασκευών και βιομηχανικών αποβλήτων από το οικόπεδο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πολυκάρπου 95 στο Βοτανικό.
 
Άγνωστοι έχουν παρανόμως αποθέσει εκεί απορρίμματα για άγνωστο χρονικό διάστημα και ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει κάνει τίποτα για την προστασία του χώρου. Αντίθετα κάτοικοι της περιοχής ανέλαβαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. 
 
Τα οικόπεδα, που έχει απαλλοτριώσει με εκατομμύρια ο Δήμος, αντί για πάρκο, έχουν καταλήξει επικίνδυνη χωματερή - χαβούζα και επιπλέον μαύρη οικονομική τρύπα.
 
Και όπως εκ του προχείρου έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα προστασίας της δημοτικής περιουσίας, έτσι εκ του προχείρου επιχειρείται και η αντιμετώπιση του προβλήματος. Εισάγεται το θέμα χωρίς τεχνική έκθεση, χωρίς την έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και φυσικά χωρίς τεκμηριωμένη εκτίμηση του κόστους.
 
Στην περίπτωση αυτή έχουμε άλλη μία εκδοχή της χρηστής και σφιχτής οικονομικά λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων. Με έναν απλό υπολογισμό καταλαβαίνει κανείς, ότι με ένα πολύ μικρό μέρος από τα 1,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει την 24ωρη φύλαξη του χώρου και την ασφαλή περίφραξη του για χρόνια. 
 
Αντ' αυτού, τα χρήματα που πληρώνουν με κόπο οι Αθηναίοι πολίτες, θα καταλήξουν σε ιδιώτες εργολάβους για να καθαριστεί ο χώρος από τα απορρίμματα και απόβλητα.
 
Αυτά σε μια περίοδο που ποσά αυτού του ύψους θα μπορούσαν να απασχολήσουν προσωπικό αναγκαίο για το Δήμο ή να κατευθυνθούν σε σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης και βελτίωσης της καθημερινότητας.
Σαφώς και είμαστε υπέρμαχοι της περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης, αλλά να μη γίνει αφορμή για «πράσινες μπίζνες».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)