to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 21.06.2020

Κοινωνία

Εργοδότες αρνούνται να πληρώσουν δώρο Πάσχα και μισθό

Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν για εργοδότες που αρνούνται να πληρώσουν δώρο και τρέχοντα μισθό μαζί.


Έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλλουν οι εργοδότες που έκαναν χρήση του μέτρου της αναστολής σύμβασης το Δώρο Πάσχα. Ωστόσο, χιλιάδες εργαζόμενοι αγωνιούν καθώς κάποιοι εργοδότες δηλώνουν ότι αδυνατούν λόγω της κρίσης κορονοϊού. Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν για εργοδότες που αρνούνται να πληρώσουν δώρο και τρέχοντα μισθό μαζί.

 

«Δίνουν υποτίθεται το δώρο Πάσχα, ενώ δεν καταβάλλουν τον μισθό ή μέρος του μισθού που βρίσκεται στο επίπεδο του δώρου Πάσχα, επικαλούμενοι οικονομική στενότητα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο δελτίο του OPEN TV ο Πάνος Πραβητιάνος, μέλος διοίκησης Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Παράλληλα, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, υπεύθυνος Τύπου ΓΣΕΕ, σημειώνει: «Πληθώρα καταγγελιών έρχονται στη ΓΣΕΕ, για εργοδότες που έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να επιστρέψουν το δώρο Πάσχα στο μαύρο ταμείο της επιχείρησης, αφού πρώτα αυτό καταβληθεί στο τραπεζικό λογαριασμό».

Η φετινή «περιπέτεια» με το Δώρο Πάσχα αναμένεται να λάβει τέλος στις 30 Ιουνίου για τους εργαζόμενους και εντός Ιουλίου για τους εργοδότες. Πάντως, μεγάλη μερίδα εργαζομένων ανησυχεί, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας. Το φετινό δώρο Πάσχα, αναμένεται να πληρωθεί με κρατική επιδότηση για όσους βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης. Ενδεικτικά, εργαζόμενος με μισθό 1.200 ευρώ δικαιούται Δώρο Πάσχα 625 ευρώ. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να πληρωθεί από την επιχείρηση όλο το Δώρο και στη συνέχεια ο εργοδότης θα λάβει την επιδότηση των 104 ευρώ για το τμήμα του Δώρου που καλύπτει το κράτος.


 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)