to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 03.10.2022

Κοινωνία

Εργαζόμενος στη Μαλαματίνα: «3 εκατ. χιλιόμετρα έχω κάνει και με πετάει στον δρόμο»

Εξοργισμένος απολυμένος εργάτης στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη Μαλαματίνα μιλάει στα ΜΑΤ πρόσωπο με πρόσωπο- «Είστε μικροί. Μεθαύριο που θα έχετε να σπουδάσετε παιδιά και θα του πείτε, παιδί μου γύρνα πίσω γιατί δεν έχω για το νοίκι, να δούμε τι θα πείτε. Όπως κάνω εγώ τώρα, με το παιδί μου που τα παρατάει»


Απολυμένος ύστερα από 38 χρόνια βρέθηκε ο εργαζόμενος, του οποίου τα λόγια συγκλόνισαν. 

Δεν δίστασε, μάλιστα, να τα «βάλει» με τα ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει το εργοστάσιο ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζόμενων της Μαλαματίνας.

«3 εκατομμύρια χιλιόμετρα έχω κάνει σ'αυτό το μπ@@@λο εδώ μέσα. 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. 38 χρόνια μέσα είμαι. Και έρχεται και με πετάει εν ψυχρώ στον δρόμο; Και τον προστατεύετε;» φωνάζει ο εργαζόμενος και από δίπλα ένας συνάδελφος συμπληρώνει: «Επειδή θέλει ο Σκρέκας;». 

«Είστε μικροί. Μεθαύριο που θα έχετε να σπουδάσετε παιδιά και θα του πείτε, παιδί μου γύρνα πίσω γιατί δεν έχω για το νοίκι, να δούμε τι θα πείτε. Όπως κάνω εγώ τώρα, με το παιδί μου που τα παρατάει» λέει και ύστερα συνεχίζει: «Τότε θα θυμηθείς αυτό εδώ», βάζοντας το χέρι κοντά στην καρδιά του και δείχνοντας την μπλούζα της απεργίας.

Ο πολυήμερος αγώνας των εργαζόμενων της Μαλαματίνας συνεχίζεται, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης και δυναμική συγκέντρωση, με τους εργαζόμενους να καταγγέλουν τις εκδικητικές και παράνομες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται ο Γιάννης Φραγκίδης, πρόεδρος του Σωματείου και ο Αριστοτέλης Μερκενίδης, μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. 

Σε ρίψη δακρυγόνων και βία κατά των απεργών προχώρησαν τα ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει το εργοστάσιο, όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξοδο δύο φορτηγών από το χώρο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)