to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 26.03.2015

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός επιχείρησαν να εισβάλλουν στο πρώην δημαρχείο Αρναίας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεταλλωρύχοι έσπασαν την παράπλευρη πόρτα του πρώην δημαρχείου του δήμου Αριστοτέλη με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι υπάλληλοι του δήμου και να εγκαταλείψουν το κτίριο


Σε πολιορκία βρέθηκε  το δημοτικό κτίριο της Αρναίας από μεταλλωρύχους οι οποίοι διαμαρτύρονται για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με τα μεταλλεία και ζητούν να συνεχιστούν οι εργασίες της εταιρείας στις Σκουριές. Επιπλέον ζητούν συνάντηση με τον δήμαρχο για να επιδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεταλλωρύχοι έσπασαν την παράπλευρη πόρτα του πρώην δημαρχείου του δήμου Αριστοτέλη με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι υπάλληλοι του δήμου και να εγκαταλείψουν το κτίριο. Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους μεταλλωρύχους να εισέλθουν στο κτίριο και για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση στην περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Χ.Λαζαρίδης μιλώντας στο alterthess δήλωσε πως η θεση της διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη είναι ξεκάθαρη δηλαδή, όπως εξήγησε, ο δήμος προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις ανάπτυξης της περιοχής πέρα από την κατεύθυνση των μεταλλείων. Ζητάμε να βρεθεί ένας κοινός τόπος με τους εργαζόμενους να διευρευνήσουμε την φέρουσα ικανότητα της περιοχής. Δεν είμαστε αντίθετοι με τα παραδοσιακά μεταλλεία αλλά με την επέκταση της εξόρυξης στις Σκουριές καθώς όπως είπε μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες θέσεις εργασίες αλλά θα καταστραφούν πολύ περισσότερες. Επιπλέον όπως τόνισε το θέμα της συνέχισης των εργασιών είναι ζήτημα της κυβέρνησης η οποία θα αποφασίσει με βάση τον έλεγχο της νομιμότητας που διενεργεί στο νομικό καθεστώς της επένδυσης.

Να αναφέρουμε ότι δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Γ. Μίχος βρίσκεται στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους.

Η ένταση εκτονώθηκε τελικά, παρέδωσαν το ψήφισμα σε δημοτικό σύμβουλο του δήμου και σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συναντηθούν αύριο το μεσημέρι στην παλιά Νομαρχία στον Πολύγυρο με τον δήμαρχο του δήμου Αριστοτέλη Γ. Μίχο.

"Οι εργαζόμενοι, κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη, ζητούν από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκαθαρίσουν την θέση τους ανοιχτά και υπεύθυνα, και να διασφαλίσουν την ενότητα και την πρόοδο στην περιοχή, ενώ καταγγέλλουν προσπάθεια διχασμού και ενέργειες ΕΝΑΝΤΙΟΝ των εργαζόμενων αλλά και της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου που τάσσονται υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας" αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα: στις 5 Απριλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές, στις 7 και 8 Απριλίου κλείσιμο δρόμων στο Στρατώνι και στο Γομάτι και στις 16 Απριλίου μαζική κάθοδο στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι οι τραμπουκισμοί των εργαζομένων της εταιρείας έρχονται λίγες μέρες μετά την δημοσίευσης στοιχείων της έκθεσης των επιθεωρητών περιβάλλοντος που  αναφέρει σωρεία παρανομιών και παραβιάσεων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε στις εργασίες της στην Ολυμπιάδα καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι οι δραστηριότητες της είναι απολύτως νόμιμες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)