to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:05 | 12.06.2013

Κοινωνία

Εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ και τα Κέντρα Πρόληψης: Το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν θα σιγήσει

Success story?


Η κατάμαυρη  οθόνη της τηλεόρασης το βράδυ της 11ης Ιούνη σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στην ακολουθία των «επιτυχιών» της κυβέρνησης μιας χώρας κατεχόμενης, μιας χώρας όπου η εξάρτηση εδραιώνεται ως καθημερινός τρόπος ζωής και αντίληψης των πραγμάτων.

Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών είναι σε συμπυκνωμένο χρόνο αυτό που σταδιακά συμβαίνει στην ίδια την πατρίδα μας και τις ζωές μας. 

Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών αποτελεί τον προάγγελο μελλοντικών αποφάσεων, όταν με πραξικοπηματικά νομοθετήματα, ο λαός θα χάνει τη δουλειά του, το σπίτι του, τον τόπο του, τη ζωή του.

Ως εκπρόσωποι των Εργαζομένων στις δομές αντιμετώπισης της εξάρτησης, καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην Απεργία της 13ης Ιουνίου: Στην Αθήνα με συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 11πμ. Με συγκεντρώσεις σε υποσταθμούς της ΕΡΤ περιφερειακά, σύμφωνα με τα τοπικά καλέσματα συλλογικοτήτων. 

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της απόφασης σφραγίσματος της δημόσιας τηλερόρασης. Να μεταβάλουμε τον αγώνα για το ψωμί και το δικαίωμα στην εργασία σε αγώνα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Η  αλληλεγγύη στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, που έχει εκδηλωθεί από χθες το βράδυ, με χιλιάδες λαού έξω από τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να αποτρέψει το νέο πραξικόπημα.  Συναντιόμαστε λοιπόν στους δρόμους έχοντας στο νου μας ότι περιφρουρώντας το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προστατεύουμε την ίδια τη δημοκρατία, από την ανίκανη και εθελόδουλη κυβέρνηση, από αυτό το ειδικό καθεστώς της τρόικας  και των μνημονίων.  

Γιατί για εμάς η ΕΡΤ δεν είναι κρατικό «μαγαζί», που η εκάστοτε κυβέρνηση θα το τ’ ανοιγοκλείνει όποτε θέλει. Η ΕΡΤ είναι δημόσια ιδιοκτησία, ανήκει στον Λαό, σ’ εμάς. Εμείς θα την υπερασπιστούμε.

 - Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

 - Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)