to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 19.04.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Εργαζόμενοι Ηλεκτρονικής Αθηνών: «Περιμένουμε το χαρτί της απόλυσης, ας είμαστε οι τελευταίοι»

Από τη μία ημέρα στην άλλη βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι, δεν ξέραμε για την αίτηση πτώχευσης της Ηλεκτρονικής και την εκδίκαση παρά την αποχή των δικηγόρων, είπε ο Νίκος Παναρετάκης Στην Οικονομία Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι εντός δέκα ημερών θα γίνουν οι απολύσεις από τη σύνδικο, είπε ο εργαζόμενος της Ηλεκτρονικής, «αυτό που περιμένουμε είναι το χαρτί της απόλυσης».

Το θέμα των αποζημιώσεων δεν είναι ξεκάθαρο και θα αποσαφηνιστεί μέσω των δικηγόρων, όπως διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι το μόνο παρήγορο είναι πως τουλάχιστον είναι εξασφαλισμένο ότι οι απολυμένοι θα πάρουν άμεσα το επίδομα του ΟΑΕΔ.

Εμφανίστηκε εξάλλου προβληματισμένος σε σχέση με την προοπτική ενίσχυσης των απολυμένων, στο πρότυπο της αντίστοιχης για τους εργαζόμενους της Sprider Stores: «Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται ... ο καθένας κοιτάει μέσα από τον πόνο του άλλου να προβληθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Sprider Stores εξασφαλίστηκε πρόσθετη βοήθεια 7,29 εκατ. ευρώ για τους 761 απολυμένους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση. Τα κεφάλαια αυτά αφορούν την κατάρτιση των απολυμένων και την παροχή βοήθειας προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Ο κ.Παναρετάκης απέφυγε επίσης να χαρακτηρίσει «δόλια» την πτώχευση που προώθησε ο κ.Γ.Στρούτσης, «δείχνοντας» τους δικηγόρους. «Δεν γνωρίζαμε ότι έγινε έγινε αίτηση πτώχευσης και εκδικάστηκε παρά την αποχή των δικηγόρων», όπως είπε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «παράλογο».

«Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε οι τελευταίοι», κατέληξε ο εργαζόμενος της Ηλεκτρονικής.

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)