to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 14.02.2014

Κοινωνία

Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της Forthnet: Προσαγωγές εργαζομένων στον Ταύρο

Tα ΜΑΤ προσήγαγαν τρία μέλη του ΔΣ των εργαζομένων έξω από τις εγκαταστάσεις της Forthnet - Netmed στον Ταύρο. Αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά την προσαγωγή τους στο Α.Τ. Πετραλώνων


(η φωτογραφία από τη συγκέντρωση, από newslog.gr)

Ενημέρωση από την κινητοποίηση στον Ταύρο:

19:50 Η καταγγελία της Αυτόνομης Παρέμβασης σχετικά με την προσαγωγή συνδικαλιστών του επιχειρησιακού σωματείου της Forthnet από την αστυνομία το πρωί της Παρασκευής. 

12:35 Ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες, επιστρέφουν στη συγκέντρωση των απεργών (πηγή: Σωματεία Eργαζομένων @Vodafone_Wind)

12:15 Οι τρεις προσαχθέντες, μέλη του ΔΣ, μεταφέρονται στο ΑΤ Πετραλώνων (πηγή: @dromografos). Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από το χώρο της συγκέντρωσης (πηγή:902.gr). Σύμφωνα με μαρτυρία στο twitter, τα παιδιά γειτονικού δημοτικού σχολείου, μόλις είδαν τα ΜΑΤ, φώναξαν «Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία».

12:05 Συνολικά τρεις οι προσαγωγές απεργών έξω από τα γραφεία της Forthnet στον Ταύρο (πηγή: stokokkino.gr)

11:45 Προσήχθησαν μέλη ΔΣ των εργαζομένων και τα ΜΑΤ έχουν πάρει θέση για να διαλύσουν τους αλληλέγγυους (πηγή: Σωματεία Eργαζομένων @Vodafone_Wind)

11:40 Τα ΜΑΤ ξεκίνησαμ προσαγωγές εργαζομένων  (πηγή: Σωματεία Eργαζομένων @Vodafone_Wind)

******

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις αποφάσεις της διοίκησης για ασυνεχής απολύσεις. Μαζί με το βασικό τους αίτημα να ακυρωθούν οι απολύσεις, διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η ιστορία ξεκίνησε τρεις μήνες πριν όταν τον Νοέμβριο του 2013 ξεκίνησαν οι μειώσεις μισθών και έπειτα σταδιακά οι απολύσεις. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα απολύθηκαν άλλα 15 άτομα και συνολικά έχουν χάσει τη δουλειά τους περίπου 70 άτομα.  

Ο Ηλίας Αζαμπί, απολυμένος της Forthnet, μίλησε «στο Κόκκινο» για τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις συνεχείς απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί η επιχείρηση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)