to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:44 | 10.07.2015

Κοινωνία

Εργαζόμενοι Euromedica: Νέα κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή

Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του Euromedica έξω από τα γραφεία του Ομίλου στη Ρηγίλλης, σήμερα Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, διοργανώνουν το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθηνών και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στις 3.30 μ.μ., στο Μετρό Ευαγγελισμός.


Στην ανακοίνωσή τους τα κλαδικά σωματεία σημειώνουν:

«Συνάδελφοι - ισσες

Στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στις 25/6 στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ομίλου, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αφού αρχικά δήλωσαν αναρμόδιοι να δεσμευτούν για οτιδήποτε, στη συνέχεια έκαναν σαφές ότι η πολιτική της απλήρωτης εργασίας που καθιέρωσε ο όμιλος τα τελευταία 4 χρόνια δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η μόνη δέσμευση που δόθηκε στους εργαζόμενους ήταν ότι θα συνεχίσουν να αμείβονται με "έναντι", για όσο διάστημα κρίνει η εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος "EUROMEDICA" ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προχώρησε σε επενδύσεις, είδε συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών, ενώ εισήλθε δυναμικά στην αγορά του ιατρικού τουρισμού.

Χαρακτηριστικό επενδυτικό παράδειγμα το κέντρο αποκατάστασης "Θεραπευτική Κλινική Αθηνών" στη λεωφόρο Συγγρού.

Ο μονοπωλιακός όμιλος των 46 διαγνωστικών, των 17 κλινικών, συνεχίζει να κρατάει σε εκβιασμό τους περίπου 3.000 εργαζόμενους. Είναι σίγουρο ότι ο εκβιασμός θα βαθύνει. Θα αξιοποιήσουν όλες τις εξελίξεις στην οικονομία, θα επεκτείνουν την απλήρωτη εργασία. Θα απαιτήσουν μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν κάνουν καν λόγο για εξασφάλιση των δεδουλευμένων.

Στο κέντρο των εργοδοτικών απαιτήσεων βρίσκεται η ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και το "φόρτωμα" των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτός είναι ο λόγος που η εργοδοσία της "EUROMEDICA" επιμένει στην απλήρωτη εργασία.

Να μη δεχτούμε ως δεδομένη την απλήρωτη εργασία. Να υψώσουμε τείχος αντίστασης.

Η ίδια η ζωή μάς έδειξε ότι όποτε δώσαμε χρόνο στην εργοδοσία, όσες φορές δείξαμε "καλή θέληση", όσες φορές είπαμε "το μη χείρον βέλτιστο", τότε είδαμε βάθεμα της εκμετάλλευσης, εκτόξευση των απλήρωτων δεδουλευμένων.

Αντίθετα οι αγώνες που έχουν γίνει, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν "σοκάρει" την εργοδοσία που δεν πίστευε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συντονιστούν, μπορούν να οργανωθούν, μπορούν με συλλογικό τρόπο να διεκδικήσουν το τέλος της εξαθλίωσης. Αποσπάσαμε τη μερική πληρωμή μισθών.

Θα συνεχίσουμε, δεν θα παραιτηθούμε, δεν θα αποδεχτούμε τη φτωχοποίηση.

Αυτή είναι η απόφασή μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)