to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 18.10.2013

Κοινωνία

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Να καλύψουμε εμείς την Ελληνική προεδρία για να μη γίνει ρεζίλι η χώρα

"Δολιοφθορέα της αλήθειας" χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, Π. Καψής, ο οποίος σύμφωνα με τους εργαζομένους "συνεχίζει να βαδίζει τον ολισθηρό δρόμο που του έχουν χαράξει".


Με αφορμή της τελευταίες δηλώσεις του κ. Καψή στη Βουλή, όπου ζήτησε για μια ακόμη φορά την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, καθώς δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι "η αδυναμία να καλύψει η ΔΤ την Ελληνική προεδρία αποτελεί απόδειξη ότι η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν εγκληματικό λάθος και δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης".

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προτείνουν στον κ. Καψή να καλύψουν οι ίδιοι την Ελληνική προεδρία "για να μη γίνει για άλλη μια φορά η χώρα διεθνώς ρεζίλι", ενώ τονίζουν ότι "η αναγκαιότητα της λειτουργίας της ΕΡΤ είναι πανθομολογούμενη και η απόπειρα για μαύρο στην ΕΡΤ είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με το περί δικαίου αίσθημα, την θέληση των Ελλήνων και της παγκόσμιας κοινότητας".

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του κ. Καψή αναφορικά με τα κρούσματα δολιοφθοράς των κεραιών αναμετάδοσης, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι "οι μόνες δολιοφθορές στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ είναι αυτές που προκάλεσαν οι ιδιώτες τεχνικοί που πραγματοποιούν καταδρομικές επιχειρήσεις στα βουνά της Ελλάδας κατ' εντολήν του Υπ. Οικονομικών"

"Ο κ. Καψής επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης για το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εξακολουθεί να βλέπει μαύρο στις οθόνες του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επί 4 και πλέον μήνες, περιφρουρούν και διαφυλάττουν την δημόσια περιουσία των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ" προσθέτει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον γενικό εκκαθαριστή της ΕΡΤ, κ. Μάναλη ότι δεν έχει προβεί μέχρι και σήμερα στην καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται και προειδοποιούν πως θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, για να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν : "Ο Διαχειριστής των παράνομων και άκυρων απολύσεων κ. Μάναλης ,ούτε στην καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχει φροντίσει να έχει τουλάχιστον την επίφαση νομιμότητας.

Η πρακτική αυτή εκτός από προδήλως παράνομη ,με συνέπεια να επισφραγίζει την ακυρότητα των «ομαδικών απολύσεων», όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει και δεν τις έχουμε αποδεχτεί, δείχνει και το μέγεθος του εκβιασμού που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διασφαλίζουν την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση του Ελληνικού λαού, όπως δηλαδή αξίζει σε έναν πραγματικό (και όχι δήθεν) φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ενός εκβιασμού, που είναι απαράδεκτος και εκδικητικός απέναντι σε εργαζόμενους που ανιδιοτελώς και ξεπερνώντας όσα έχουν γίνει, προτίθενται να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την μετάδοση της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της χώρας μας από 1/1/2014, αφού ο κ. Μάναλης και οι συν αυτώ αδυνατούν.

Καλούμε το Διαχειριστή των κυβερνητικών εντολών να συμμορφωθεί τουλάχιστον με τις ελάχιστες απαιτήσεις που απαιτεί η νομιμότητα και να εγκαταλείψει την αυταρχική αντιμετώπιση των εργαζομένων της ΕΡΤ, των οποίων και εξαιτίας του, τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται σε οικονομική εξαθλίωση.

Σε κάθε περίπτωση οι ποινικές ευθύνες θα αποδοθούν σε κάθε υπεύθυνο από την Δικαιοσύνη στην οποία και θα προσφύγουμε".

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)