to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 28.02.2013

Κοινωνία

Εργαζόμενοι Εκπαιδευτικοί σε κοινό αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης


 

Ο χώρος της Παιδείας βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω των μνημονιακών πολιτικών ενώ μεγάλες κινητοποιήσεις οργανώνονται από τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών. 

Τα μνημόνια και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης με τις περικοπές στη χρηματοδότηση και τον περιορισμό των προσλήψεων δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο και στο χώρο της Παιδείας με αποτέλεσμα να έχουμε:

32.000 κενές ώρες μαθημάτων, σχολεία χωρίς πετρέλαιο, σχολεία που τα παιδιά πεινάνε. 

Οι εργαζόμενοι, αφού είδαμε να μας περικόπτουν μισθούς και δικαιώματα, αφού γνωρίσαμε τον εφιάλτη της ανεργίας, ενώ βιώνουμε κάθε μέρα τη τρομοκρατία της ανασφάλειας και της φτώχειας, βλέπουμε να διαλύουν και τα τελευταία ίχνη κοινωνικών παροχών. Η Δημόσια Παιδεία, υγεία και πρόνοια συρρικνώνονται και ιδιωτικοποιούνται. Μετακυλούν το κόστος της πρόσβασης σε μας.

Φτιάχνουν μια Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, ενώ πετάνε τα παιδιά μας στον καιάδα της υποχρηματοδότησης, των συγχωνευμένων τμημάτων και σχολείων.

Θέλουν να διαμορφώσουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Όμως εμείς ξέρουμε ότι Παιδεία χωρίς λεφτά δεν γίνεται. Ξέρουμε ότι ο δάσκαλος και ο καθηγητής κρατάει όρθιο ένα σχολείο που η τρικομματική κυβέρνηση το έχει εγκαταλείψει. 

Για αυτό αγωνιζόμαστε μαζί τους για:

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους. Άμεση χρηματοδότηση και στήριξη των σχολείων.

Για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση. 

Παλεύουμε για την ανατροπή κάθε σχεδίου για συγχωνεύσεις, σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Για δωρεάν βιβλία ενάντια στα σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.

Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.

Καταγγέλλουμε την αξιολόγηση-χειραγώγηση. Τα παιδιά μας χρειάζονται ελεύθερους δασκάλους και όχι υποταγμένα όργανα στην εκάστοτε ηγεσία.

Όλοι μαζί, ξεκινάμε έναν κοινωνικό ανένδοτο, έναν παλλαϊκό αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια άλλη προοπτική για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά, για τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, θα είμαστε όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 μ μ, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και στη συναυλία  που θα ακολουθήσει ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 2μ μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)