to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 09.10.2014

πηγή: eka.org.gr

Κοινωνία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ότι απειλεί τους εργαζόμενους πως αν δεν αποδεχτούν την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο με αναδρομική ισχύ, δε θα υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις και θα ακυρώσει τις ήδη υπάρχουσες.


Ολόκληρη η καταγγελία

Το ΕΚΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για τους εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης, καθώς και των τοπικών κοινωνιών, που είναι αποδέκτες των υπηρεσιών τους.

Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ απειλεί τους εργαζόμενους πως αν δεν αποδεχτούν την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο με αναδρομική ισχύ, δε θα υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις και θα ακυρώσει τις ήδη υπάρχουσες.

Επιπλέον εκβιάζει τα Δ.Σ. των Κέντρων Πρόληψης πως δε θα τους καταβάλει τα κονδύλια, που αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει ήδη εισπράξει κονδύλια (που αφορούν μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα των Κέντρων) από το υπ. ΥΓΕΙΑΣ, τα οποία έχει αξιοποιήσει προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Το ΕΚΑ δε θα επιτρέψει τη διάλυση των κοινωνικών, προνοιακών δομών. Θεωρεί απαράδεκτη την πρακτική της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, καθώς και τη σιωπή του Υπ. Υγείας.

Το ΕΚΑ δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για την άμεση καταβολή των κονδυλίων προς τα Κέντρα Πρόληψης (τα οποία τους ανήκουν) από τον ΟΚΑΝΑ για την κάλυψη των μισθολογικών και λειτουργικών αναγκών τους, την επίλυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων, την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Κέντρων Πρόληψης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)