Την απαράδεκτη απόλυση εργαζόμενου με προβλήματα υγείας από τη Β' ΕΠΚΑ, καταγγέλλει τοΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή του.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το δρόμο της ανεργίας καλείται να ακολουθήσει ξανά συνάδελφος, μετά από λίγες ημέρες εργασίας που πραγματοποίησε σε σκάμμα (αρχαιολογική ανασκαφή και επίβλεψη) στην περιοχή της Παιανίας. Ο συνάδελφος Αποστόλης Χρυσανθακόπουλος, πατέρας 4 παιδιών, έχοντας κάνει αίτηση μέσω ΑΣΕΠ, προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου (για 12 μήνες) στο συγκεκριμένο έργο, πριν ένα μήνα. Ο συνάδελφος χρειάστηκε να πάρει κάποιες μέρες αναρρωτική άδεια για σοβαρό πρόβλημα που του παρουσιάστηκε. Στην επιστροφή του στην εργασία του, 8/9 , ενώ έδωσε χαρτί γιατρού που έκανε λόγο για μη βαριά χειρωνακτική απασχόληση για ένα χρονικό διάστημα, του έγινε έγγραφη επίπληξη, ενώ μετά από κάποιες ημέρες και την περιπλάνησή του σε διάφορες εργασίες, τον ειδοποίησαν ότι έχει να παραλάβει ένα φάκελο από τα γραφεία της Β' ΕΠΚΑ. Πήγε και παρέλαβε το φάκελο, ο οποίος περιείχε την απόλυσή του. Έτσι απλά, ως αρμόζει σε εργοδότες που πίνουν αίμα, η Β' Εφορεία απέλυσε το συνάδελφο. Θεωρούμε την απόλυση ΑΚΥΡΗ και δεν μπορεί να περάσει!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τα σωματεία που εμπλέκονται, για να αναγκάσουμε την εργοδοσία να πάρει πίσω την ΑΚΥΡΗ απόλυση! Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που υλοποιείται με αυταρχισμό και αναλγησία απέναντι σε ένα συνάδελφο με προβλήματα υγείας, και πολύτεκνο. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αυτή είναι η στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους. Χρειάζεται μαζική απάντηση, με οργάνωση όλων στα σωματεία, σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική, σε ταξική κατεύθυνση».