to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 07.05.2013

Κοινωνία

Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Ποτέ την Κυριακή

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αναποτελεσματικό και καταστροφικό μέτρο, από το οποίο δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.


Αναλυτικά τονίζει στην ανακοίνωσή του:

"Η κυβέρνηση υλοποιώντας μια ακόμα επιθυμία της τρόϊκα, επαναφέρει το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε πείσμα των φωνών που ακούγονται από τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους εμπόρους και τις ενώσεις καταναλωτών, για αναποτελεσματικό και καταστροφικό μέτρο, η κυβέρνηση μεθοδεύει και προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη για δήθεν αναγκαίο μέτρο.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τους μόνους που βολεύει είναι τα μεγάλα εμπορικά οικονομικά συμφέροντα. Όλη η υπόλοιπη κοινωνία θα έχει βλαπτικές συνέπειες.

Θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις στις τιμές λόγω της μετακύλησης του κυριακάτικου κόστους λειτουργίας στις τιμές πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι μικρομεσαίοι έμποροι θα βάλουν λουκέτα μια ώρα γρηγορότερα, αφού δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

Νέες θέσεις εργασίας δεν θα υπάρξουν και δεν θα δημιουργηθούν. Οι ήδη εργαζόμενοι στα καταστήματα θα σηκώσουν το βάρος προσφέροντας την εργασία τους και τις Κυριακές, χωρίς να έχουν δικαίωμα στην ανάπαυση και το περιθώριο να αφιερώσουν χρόνο στην ατομική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή. Το αίτημα που είχε θέσει ο σοσιαλιστής Σταύρος Καλλέργης για ανάπαυση τις Κυριακές στην πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα το 1893, θα ξαναείναι αίτημα των εργαζόμενων.

Καλούμε την κυβέρνηση να μη γυρίσει τους εργαζόμενους στις συνθήκες εργασίας του 19ου αιώνα, για χατήρι των τροϊκανών και των οικονομικών συμφερόντων που υπηρετούν.

Ανάπτυξη που θα την καρπώνονται οι λίγοι, ενώ οι εργαζόμενοι θα ζουν τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν είναι ανάπτυξη. Είναι εξαθλίωση!

Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι έμποροι και καταναλωτές, για μια ακόμα φορά λέμε, ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!"

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)