to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 10.08.2013

Κοινωνία

Εργάτες Ναυπηγοεπισκευαστικής: Λάθος πόρτα χτύπησαν τα... νταηλίκια της Χρυσής Αυγής

Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, τονίζουν, με αφορμή τα όσα είπαν οι χρυσαυγίτες στην επίσκεψή τους σε καντίνα της Ζώνης:


«Χτες, Πέμπτη 8/8/13, το μεσημέρι, την ώρα που έλειπαν οι μεταλλεργάτες, μαζεύτηκαν σαν τους κλέφτες, σε καντίνα στη Ναυπηγοεπισκεαστική Ζώνη Περάματος, καμιά σαρανταριά φασιστοειδή, από τους οποίους πάνω από τριάντα δεν είχαν καμία σχέση με τους εργάτες της Ζώνης.

Ήρθαν εκ του ασφαλούς να βιντεοσκοπηθούν, όπως κάνουν συνήθως, για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά τους και να πουλήσουν "τσάμπα μαγκιά" απέναντι στα σωματεία.

Με αυτά που είπαν επιβεβαίωσαν, για άλλη μία φορά, ότι είναι εχθροί των εργατών, "τσιράκια" των εφοπλιστών και των εργολάβων, που μας θέλουν να δουλεύουμε για 30 και 40 ευρώ.

Αναμάσησαν τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία μας έχουν γανώσει χρόνια τώρα τα αυτιά οι εφοπλιστές, οι υπουργοί, οι εργολάβοι μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Ότι οι εργάτες φταίνε που δεν έχουν δουλειά, ότι οι αγώνες χιλιάδων μεταλλεργατών τόσα χρόνια μέσα από τα σωματεία της Ζώνης διώχνουν τις δουλειές και όχι οι κυβερνήσεις που στέλνουν με τα δικά μας λεφτά να φτιάχνουν οι εφοπλιστές τα καράβια τους στην Κίνα.

Για τα αφεντικά τους δεν είπαν κουβέντα.

Τους δηλώνουμε ότι τσάμπα έφαγαν τον ήλιο αυγουστιάτικα να γυρίσουν την ταινία τους μέσα στη Ζώνη.

Οι εργάτες της Ζώνης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα σωματεία τους, γι' αυτό και τα εμπιστεύονται. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και αυτούς που αποφάσισαν να ξυπνήσουν πρωί, να αφήσουν τις δουλειές τους (που γίνονται μόνο νύχτα) και να πατήσουν το πόδι τους στη Ζώνη.

Οι εργάτες της Ζώνης έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα τα κέρδη των αφεντικών τους. Έχουν δώσει μάχες ενάντια στους προγόνους τους, στους κουκουλοφόρους, στους ταγματασφαλίτες.

Όσο για τα νταηλίκια μέσα από την κάμερα, τους απαντάμε ότι και αυτοί, όπως κι οι άλλοι παλαιότερα, χτύπησαν λάθος πόρτα.

Οι εργάτες της Ζώνης έχουν μάθει τόσα χρόνια το ψωμί τους να το βγάζουν με το αίμα τους στην φωτιά και το σίδερο, είναι ατσαλωμένοι από τη δουλειά τους, και δεν φουσκώνουν με τα "ζαχαρωτά" των γυμναστηρίων.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση, να παλέψουν με ό,τι μέσο χρειαστεί, απέναντι στο σύστημα που γεννάει και ταΐζει τα φασιστοειδή και έχει όλους μας στην εξαθλίωση.

Να παλέψουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα για δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για ανατροπή της εξουσίας των αφεντικών της Χρυσής Αυγής.

Ούτε ψωμί, ούτε νερό καταδεχόμαστε να πάρουμε από τα χέρια των φασιστών».

Πηγή: 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)