to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 10.11.2022

Πολιτισμός

«Εργασία στο Σεξ»: παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Γαλανού στον Πολύχρωμο Πλανήτη

Το τελευταίο βιβλίο της αείμνηστης ακτιβίστριας για τα δικαιώματα και προέδρου του ΣΥΔ Μαρίνας Γαλανού θα παρουσιαστεί αύριο, 11 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Πολύχρωμος Πλανήτης»


Οι εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο «Εργασία στο σεξ: ορισμοί, νομικό πλαίσιο και σχολιασμός, στοχευμένη έρευνα σε τρανς πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις», της αείμνηστης ακτιβίστριας Μαρίνας Γαλανού, που υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) και ιδιοκτήτρια και εκδότρια των ΛΟΑΤΚΙ+ Εκδόσεων και του ΛΟΑΤΚΙ+ βιβλιοπωλείου Πολύχρωμος Πλανήτης. Την εισαγωγή και το νομικό σχολιασμό έγραψε ο δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ , στο βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης (Αντωνιάδου 6, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕΕ). Μιλούν: Αννα Απέργη (πρόεδρος ΣΥΔ), Βασίλης Σωτηρόπουλος (δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω), Πάρβη Πάλμου (ψυχοθεραπεύτρια). Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Γράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η Μαρίνα Γαλανού μας άφησε σημαντική "κληρονομιά", όχι θεωρητική και συμβολική, αλλά πρακτική, αγωνιστική και οραματική συνάμα. Είναι χρέος να συνεχίσουμε το μεγάλο έργο της για την αποτελεσματική εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις λόγω ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. Η έρευνα για την εργασία στο σεξ που περιλαμβάνεται στο ανά χείρας βιβλίο, στο τελευταίο σύγγραμμά της, είναι πολύτιμη. Η καταγραφή της πραγματικότητας, της επιλογής ή μη, των κινδύνων, των νομοθετικών κενών και προβλημάτων και των ρεαλιστικών λύσεων δεν περιορίζεται σε μια επιβεβαίωση όσων υποψιαζόμαστε. Συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται με την υπόδειξη του καθήκοντος που έχει η Πολιτεία να εξανθρωπίσει την εργασία στο σεξ, τόσο για τους παρέχοντες όσο και για τους αποδέκτες αυτής. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το βιβλίο αυτό είναι μια έντονη υπόμνηση προς όλους όσοι ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι έχουν αφήσει μια μεγάλη περιοχή εκτός των ενασχολήσεών τους. Μια σοβαρή υπόμνηση προς τον νομοθέτη ότι οφείλει να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία της πλήρους και δίκαιης ρύθμισης. Ένα πρώτης τάξεως ερέθισμα για τα φωτισμένα μέλη του κοινοβουλίου και για μια ακομπλεξάριστη εκτελεστική ηγεσία που θα φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση, αξιοποιώντας την κληρονομιά της Μαρίνας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)