to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 06.07.2018

Αθλητισμός

Τα έργα που ανακοίνωσαν στη Ναύπακτο οι Γ. Βασιλειάδης και Ι. Συναδινός

Ικανοποιημένοι από την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη έμειναν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους στη Ναύπακτο, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ανακοίνωσαν τις παρεμβάσεις που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους καθώς και τις νέες παρεμβάσεις που θα γίνουν με ιδίους πόρους.


Η αθλητική ηγεσία επισκέφτηκε το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται τα έργα για την τοποθέτηση ταρτάν και η αποκατάσταση του μαντρότοιχου περίφραξης του Σταδίου. Τον Υφυπουργό και τον γγΑ συνόδευσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής Σταδίου κ. Αλεξόπουλος και μέλη αθλητικών σωματείων της πόλης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης «Είμαι πολύ χαρούμενος από τη σημερινή μου παρουσία εδώ, διότι είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να ιεραρχούμε τα προβλήματα. Το Παπαχαραλάμπειο αρχίζει πλέον και θυμίζει μια εθνική αθλητική εγκατάσταση με τις παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει και τις υπόλοιπες που αναμένεται να γίνουν. Μία από αυτές είναι η κατασκευή του ταρτάν του σταδίου. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η μελέτη για το ταρτάν έχει σταλεί ήδη από τη ΓΓΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα πάρει κωδικό για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ελπίζουμε μέχρι του χρόνου αυτή την εποχή να εγκαινιάζουμε μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη εγκατάσταση.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε άμεσα και θα το κάνουμε με την επιστροφή μας στην Αθήνα, είναι μια έκτακτη μικρή επιχορήγηση προς το αθλητικό κέντρο για να φτιάξουμε το γήπεδο μπάσκετ. Η διοίκηση από την πλευρά της ανέλαβε να γίνει μία μελέτη για να δούμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε με μία ελαφριά κατασκευή ένα δεύτερο χώρο και να αποσυμφορήσουμε λίγο εκείνον του κλειστού γυμναστηρίου. Είναι θετικό ότι μπορούμε πλέον να κάνουμε έναν πιο άνετο προϋπολογισμό καθώς παίρνουμε οικονομικές ανάσες. Δεν θέλουμε να κάνουμε υπερβολές. Θα κάνουμε σωστό προγραμματισμό σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ του έλληνα φορολογούμενου.

Εκτός λοιπόν από το ταρτάν που είναι το μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 640.000 ευρώ, αυτή τη στιγμή πρωτοπορώντας στη Ναύπακτο, έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες για τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που θα επιφέρει και μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και μια ενεργειακή αυτονόμηση. Επίσης η διοίκηση έλαβε την εντολή πέραν από τη μελέτη και το έργο για το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ να προχωρήσουμε και στον ηλεκτροφωτισμό του προπονητηρίου. Παράλληλα τρέχει η επισκευή της περίφραξης του Σταδίου, ενώ σε σύμπραξη με το δήμο, εντάξαμε στο ΠΔΕ και μια σχολική αυλή για να την εκσυγχρονίσουμε.

Είναι σημαντικό ότι για μια ακόμη χρονιά καταφέραμε να αυξηθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τον αθλητισμό, ταυτόχρονα με την αύξηση της χρηματοδότησης για τις ομοσπονδίες και τις αθλητικές υποδομές. Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει 3 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τις ομοσπονδίες και περίπου τόσα και για τα εθνικά μας στάδια. Μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας καταφέραμε κάθε χρόνο, να έχουμε μια σταθερή αύξηση της χρηματοδότησης της τάξεως του 10%. Νομίζω του χρόνου θα έχουμε τη δυνατότητα να το πάμε και λίγο παραπάνω, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει ούτε να ξεφύγουμε, ούτε να ξεχάσουμε τι περάσαμε αλλά και το που θέλουμε να πάμε. Επιβάλλεται η σύμπραξη όλων, της κεντρικής κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων για να κάνουμε ένα σοβαρό προγραμματισμό και να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας. Δεν πρέπει ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο, χωρίς να ξέρουμε για ποιο λόγο το σπαταλάμε και τι θέλουμε να πετύχουμε με αυτό.

Στη λογική αυτή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση. 21 Αυγούστου ξεκινά μια νέα πορεία για τη χώρα. Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας, να μη χρειαστεί ξανά να ζήσουμε την κατάρρευση κοινωνίας και οικονομίας, πότε ξανά γενιές Ελλήνων να φεύγουν από ανάγκη μετανάστες». Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας από την πλευρά του έδωσε στον Υπουργό μία μελέτη για δημιουργία αποδυτηρίων και ηλεκτροφωτισμού στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Λυγιάς και ο Υφυπουργός από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα ενταχτεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην αναμόρφωση του Οκτωβρίου, καθώς μετά τις παρεμβάσεις αυτές θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κύτταρο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)