to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έργα όχι λόγια, φθάνει η υποκρισία, κ. Πρωθυπουργέ

«Δεν θα μπορείτε να μας αγνοείτε για πολύ, γιατί οι γυναίκες είμαστε αγανακτισμένες από σχέσεις εξουσίας και δεν θα κάνουμε πίσω»


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εξαιρετική η προσπάθειά σας να συντονιστειτε με την κοινωνία, και κύρια με τις γυναίκες, αλλά δεν πείθετε.

Δεν πείθετε γιατί η ανατροπή του νόμου για το οικογενειακό δίκαιο είναι δικό σας έργο, αφού το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανατράπηκε έτσι ένα κεκτημένο του γυναικείου κινήματος και παραβλέψατε τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού.

Ικανοποιήθηκαν μ' αυτό τον τρόπο οι οικονομικά εύρωστοι υποστηρικτές σας, που εμφορούνται από πατριαρχικές απόψεις, όπως και εσείς άλλωστε, και ελάχιστα τους ενδιαφέρει το συμφέρον του παιδιού.

Δεν πείθετε γιατί ήδη είναι γνωστή η συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενδοοικογενειακή βία, πριν καλά καλά εκδοθούν οι εφαρμοστικες πράξεις για τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, για να ικανοποιήσετε ακόμα περισσότερο τους φίλους σας που προαναγγέλλουν μέσα από τις ιστοσελίδες τους περίπου το περιεχόμενο του πορίσματος της επιτροπής.

Δεν πείθετε γιατί σφετερίζεστε έργο προηγούμενων κυβερνήσεων για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους

Γιατί στο σχέδιο ανάκαμψης δεν υπάρχει πουθενά στο σχεδιασμό η έμφυλη διάσταση.

Βγήκατε τώρα που οι γυναίκες όπου γης δίνουν μάχες και διεκδικούν αυτό που για αιώνες στερήθηκαν και που αρνούνται να ανέχονται άλλο κακοποιητικές συμπεριφορές αμίλητες.

Όμως, το κάνετε αυτό γιατί νομίζετε ότι έχουμε άγνοια το ποσό διαδεδομένη είναι η πατριαρχική αντίληψη σε λειτουργούς του δικαστικού σώματος (άνδρες και γυναίκες δυστυχώς), των σωμάτων ασφαλείας, στο ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο, στην κοινωνία.

Ακριβώς, επειδή γνωρίζουμε, διεκδικούμε να σπάσει το απόστημα, διεκδικούμε να είμαστε πράγματι το μισό του ουρανού και να έχουμε λόγο για ό,τι μας αφορά.

Δεν θα μπορείτε να μας αγνοείτε για πολύ, γιατί οι γυναίκες είμαστε αγανακτισμένες από σχέσεις εξουσίας και δεν θα κάνουμε πίσω.

Ο εξωραϊσμός της εικόνας σας είναι υποκριτικος. Απέχουν πολύ τα λόγια από τα έργα σας και γι' αυτό θα είμαστε πάντα απέναντι.
Ιλεανα Σακκά

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)