to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 21.12.2019

Κοινωνία

Έργα και ημέρες των «μπαχαλάκηδων» της ΔΕΛΤΑ που κατάργησε ο Ν. Τόσκας (βίντεο)

Αποκαλυπτικός για τη δράση της ομάδας «Δέλτα», ήταν το πρωί του Σαββάτου ο Νίκος Τόσκας ο οποίος τόνισε ότι η αιτία που την κατήργησε, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήταν επειδή ενεργούσε δημιουργώντας πρόβλημα, επρόκειτο δηλαδή για μια «ομάδα μπαχαλάκηδων, από την πλευρά του κράτους»


«Κατήργησα την Ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα την ξανακαταργούσα, γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από τη μεριά του κράτους, έκαναν αντιπολίτευση μέσα στην Αστυνομία», δήλωσε το Σάββατο 21/12 ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην πρωινή εκπομπή ΑΝΤ1.

Κάτι αυτονόητο, το οποίο όμως έκανε τον γαλάζιο συνδικαλιστή (σεσημασμένο για την υποστήριξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας) κ. Μαυροειδάκο "να ξεσηκωθεί" και το πάνελ να εξανίσταται...

Η πραγματικότητα όμως επιβεβαιώνει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, αρκεί να θυμηθεί κανείς τι έκανε η ομάδα ΔΕΛΤΑ που θέλει να επαναφέρει η Ν.Δ.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ έπεφτε πάνω στους διαδηλωτές με τις μηχανές για να διαλύει τις συγκεντρώσεις με κίνδυνο τραυματισμών. Λειτουργούσε συχνά με λογική συμμορίας. Επέλαυνε σε εμπορικούς δρόμους και μέσα σε μαγαζιά όπως είχε γίνει στο Μοναστηράκι. Είχαν πραγματοιήσει δολοφονική επίθεση εις βάρος της διαδηλώτριας Α. Κουτσουμπού στο Σύνταγμα.

"Ούτε αποτελεσματικές ήταν, δημιουργήσαν εντάσεις στις διαδηλώσεις. Λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα σε πολλές περιπτώσεις" είχε αναφέρει ο ίδιος παλαιότερα σε δηλώσεις του στο Mega (πηγη: Αυγή).

Σπ. Μ.

Όπως έχει γράψει ο Γ. Κυρίτσης σε άρθρο του, η Ομάδα ΔΕΛΤΑ είχε δημιουργηθεί το 2009, και πάλι από τη Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο των κινητοποιήσεων για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, αλλά κέρδισε επάξια την αρνητική της φήμη με την αγριότητα που επέδειξε την περίοδο των αντιμνημονιακών συγκεντρώσεων, κυρίως το 2011 - 2012.

Η Ομάδα ΔΕΛΤΑ δεν ήταν μόνο η πιο άγρια εκδοχή των ΜΑΤ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις εφορμούσαν με τα μηχανάκια, σαν ιππικό, πάνω σε μεμονωμένους διαδηλωτές ή και σε οργανωμένα μπλοκ, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις βαριούςς τραυματισμούς πολιτών.

Η εν γένει συμπεριφορά θύμιζε ομάδες χούλιγκαν με παπιά που ψάχνουν αντίπαλους οπαδούς για να τους λιώσουν. Θεωρούνταν δημόσιος κίνδυνος. Οι καταγγελίες ήταν δεκάδες. Γι’ αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε την Ομάδα ΔΕΛΤΑ και μετέθεσε τα μέλη της, άλλους στα ΜΑΤ και άλλους να κάνουν κανονική αστυνομική υπηρεσία στον δρόμο.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ας θυμηθούμε μερικές μόνο από τις στιγμές από την παράνομη και βάρβαρη δράση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ παρακάτω:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)