to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 21.10.2016

Κοινωνία

Έργα για την προστασία του Υμηττού και μέριμνας για ΑμεΑ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τρία σημαντικά έργα που αφορούν στην ασφάλεια και βελτίωση της ποιότητας ζωής, όλων των συμπολιτών μας και κυρίως των ΑμεΑ καθώς και την προστασία ενός νευραλγικής σημασίας πνεύμονα του Λεκανοπεδίου, του Υμηττού, συνολικού προϋπολογισμού 1.171.811 ευρώ, δρομολόγησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο, εγκρίνοντας αντίστοιχες εισηγήσεις της αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμίνα Κυπριανίδου.


 

Αναφορικά με τον Υμηττό πρόκειται για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υποδομών πυρόσβεσης αλλά και της προστασίας του δάσους, συνολικής δαπάνης 221.811 ευρώ. Η προγραμματική σύμβαση θα συναφθεί μεταξύ της ΠΑΤΤ του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)

Σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αναδάσωση της περιοχής και η επιτάχυνση της αποκατάστασης του δασικού οικοσυστήματος με παράλληλο περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Οι προβλεπόμενες εργασίες στο δάσος αφορούν: Γραμμικές φυτεύσεις σε μήκος περίπου 13.600μ. εκατέρωθεν των δασικών δρόμων (17.000 φυτά). Συντήρηση της βλάστησης και ποτίσματα. Καθαρισμό στα 7 τσιμεντένια φράγματα που είναι κατασκευασμένα από την ΕΥΔΑΠ ώστε να υποδεχτούν όλα τα φερτά υλικά και χώματα από τα ανάντη των φραγμάτων για την προστασία της πόλης.

Οι παραπάνω ανεξάρτητες και αυτοτελείς εργασίες στοχεύουν επίσης στη δημιουργία συνθηκών που θα διασφαλίζουν τους έξης βασικούς άξονες:

-Αντιπυρικές ζώνες βλάστησης, δαπάνης 74.201 ευρώ

- Συντήρηση βλάστησης στην ευρύτερη περιοχή των καμένων εκτάσεων από την 17-7-2015 πυρκαγιά, δαπάνης 74.201 ευρώ

- Αντιπλημμυρική προστασία οικιστικού ιστού, δαπάνης 73.400 ευρώ

Σχετικά με τα άλλα δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ θα πραγματοποιηθούν εντός του αστικού οστού και συγκεκριμένα στο δημοτικό οδικό δίκτυο των δήμων Ηλιούπολης και Γαλατσίου. Ειδικότερα, πρόκειται για την ανακατασκευή παλιών πεζοδρόμιων με την δημιουργία ελεύθερης ζώνης όδευσης τυφλών και την κατασκευή ραμπών ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε διάφορα σημεία του Δήμου Ηλιούπολης. Στο Γαλάτσι οι ανάλογες εργασίες αφορούν στην ανάπλαση της νησίδας Πρωτοπαπαδάκη από την οδό Βενιζέλου έως την Περιφερειακή του Αττικού 'Αλσους. Στη νησίδα, επίσης, προβλέπεται φύτευση και δίκτυα άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού της οδού με τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας καθώς και πύκνωση του δικτύου ομβρίων όπου απαιτείται.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)