to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 29.10.2018

Κοινωνία

Έργα αναβάθμισης του Νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά

Tα κτίρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» πρόκειται να αναβαθμιστούν


Tα κτίρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» πρόκειται να αναβαθμιστούν μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του νοσοκομείου και των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.), και τη συνεργασία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.480.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» αποτελείται από συγκρότημα κτηρίων, οι πτέρυγες του οποίου έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 1962 και του 1980. Στο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, «εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής νερού και αποχέτευσης, ενώ είναι αναγκαία και η ολική ανακατασκευή 150 WC». Η ανακατασκευή των κτηρίων θα γίνει τμηματικά προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, εισηγούμενος το θέμα, αναφέρθηκε στις θεσμικές δυσκολίες και στις καθυστερήσεις που συνάντησε η προσπάθεια της Περιφέρειας να παρέμβει και να ανακαινίσει τις κτιριακές υποδομές των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά. «Η παλαιότητα των εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη συστηματικής συντήρησης στα νοσοκομεία του Πειραιά, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής στην αναζήτηση τρόπων για να παρέμβει και να συμβάλλει στη διατήρηση καλύτερων συνθηκών για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό, ενισχύοντας την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας», ανέφερε ο κ. Γαβρίλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το «Μεταξά», η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη ανακατασκευής των τριών παθολογικών κλινικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παράλληλα, βρίσκεται σε φάση κατακύρωσης η προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)