to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έρευνες και κάλπη

Εκβιάζεις όταν έχεις το πάνω χέρι, όχι όταν σε έχουν αντικαταστήσει και δεν το ξέρεις


Με ποιον τρόπο μπορεί να κλείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σκάνδαλο των υποκλοπών; Θα φέρει μήπως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα; Όπως ο Αντώνης Σαμαράς «ανακάλυψε» προεκλογικά τον τάφο του Μεγαλέξανδρου;

Νομίζει ο Κ. Μητσοτάκης πως αυτές οι «χάντρες» κι αυτά τα «καθρεφτάκια» για τους «ιθαγενείς» θα εμποδίσουν την έρευνα των ΗΠΑ για παράνομη παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών να φτάσει εκεί που θέλει να φτάσει; Ξέρει και ο ίδιος ότι ο εκλογικός εκβιασμός στον οποίο εξασκείται έχει κοντά ποδάρια - και αφορά την εσωτερική κατάσταση της Ν.Δ. Εκβιάζεις όταν έχεις το πάνω χέρι, όχι όταν σε έχουν αντικαταστήσει και δεν το ξέρεις. Μιλάς για κάλπες όταν δεν είναι δεδομένο ότι θα φτάσεις στις κάλπες;

Οι αναγνώστες της ΑΥΓΗΣ γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του FBI σχετικά με το ενδεχόμενο να παρακολουθήθηκαν και Αμερικανοί από το Predator. «Η χρήση τέτοιων λογισμικών είναι χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων» έγραψε (την Κυριακή στην Καθημερινή) η Άρτεμις Σίφορντ, πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ. Γνωρίζουν επίσης οι αναγνώστες μας ότι κλιμάκιο του FBI ήρθε στην Αθήνα λίγες ημέρες πριν έρθει η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις δικές της ακροάσεις. Γιατί ήρθε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Αθήνα; Γιατί είχε επιβεβαιώσει ότι υπήρξε παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών και ψάχνει να βρει τους δράστες. «Ήμουν και εγώ λοιπόν στην περίφημη λίστα» αποκαλύπτει η Σίφορντ εκφράζοντας τους φόβους της: «Θεέ μου, τι μπορεί να είδαν και να πήραν; Θα χρησιμοποιήσουν κάτι στο μέλλον για να με εκβιάσουν;».

Η Σίφορντ δηλώνει «μετριοπαθής άνθρωπος» και δεν κρύβει τον «θαυμασμό για πολλά απ’ όσα έχει πετύχει η σημερινή κυβέρνηση». Αυτή κυριολεκτικά έπεσε από τα σύννεφα, γιατί είχε επενδύσει στον Μητσοτάκη. Όπως είχε επενδύσει ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς, που τον περιέγραψε ως τον «πιο εξαγώγιμο πρωθυπουργό των τελευταίων χρόνων», αλλά ανακάλυψε ότι ο «εξαγώγιμος» τον παρακολουθούσε!

Πρόκειται για δύο ενδεικτικές περιπτώσεις προσώπων από έναν κοινωνικό χώρο που είχε πιστέψει στον Μητσοτάκη και τώρα ανακαλύπτει ότι στήριξε ένα διεφθαρμένο οργουελιανό καθεστώς. Μπορούν να απογαλακτιστούν από τον Μητσοτάκη ή πρέπει να ασκηθούν διώξεις από το FBI για να αντιληφθούν ότι εκείνοι έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα της φιλελεύθερης δημοκρατίας; Η αυτοκριτική είναι πολύ δύσκολο πράγμα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)