to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 07.02.2015

Κοινωνία

Τραγωδία στο Αιγαίο: Οκτώ μετανάστες νεκροί, έξι διασωθέντες μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Σύμης

Οκτώ νεκροί και έξι διασωθέντες είναι «ο τελικός απολογισμός» από την ανατροπή λέμβου με μετανάστες κοντά στα τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τη Σύμη, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.


Φωτ. από το σχετικό ρεπορτάζ στην τουρκική Χουριέτ

Τελευταία ενημέρωση, 7.15 μ.μ.

 

«Οκτώ νεκροί και έξι διασωθέντες είναι ο τελικός απολογισμός από την ανατροπή λέμβου με παράτυπους μετανάστες κοντά στα τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τη Σύμη, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η τουρκική Ακτοφυλακή ενημέρωσε πριν από λίγο το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην Ελλάδα, για λήξη του συμβάντος».

Συμπεραίνεται δηλαδή, πως υπήρχαν 14 επιβαίνοντες. Να σημειωθεί ωστόσο (όπως φαίνεται και στις προηγούμενες ενημερώσεις) πως υπήρχε διχογνωμία μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς, με την πρώτη να μιλά για 17 επιβαίνοντες, αντί 15 για τους οποίους έκανε λόγο η δεύτερη.

7 μ.μ.: 

Έξι επιβάτες της λέμβου κατέστη δυνατό να διασωθούν, ενώ αγνοείται η τύχη δύο άλλων, πρόσθεσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Οι περισσότεροι εκ των μεταναστών αυτών προέρχονταν από το Ιράκ και το Ιράν, διευκρίνισε.

Εκπρόσωπος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, το οποίο έστειλε επιτόπου ελικόπτερο και σκάφος, δήλωσε ότι το ναυάγιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά επέβαιναν στο πλεούμενο 17 άτομα, αντί των 15 που ανακοινώθηκαν από την Τουρκία. (Ναυτεμπορική)

Η ενημέρωση ως τις 2 μ.μ.

Σε εξέλιξη είναι από τις 12 το μεσημέρι έρευνες από ελικόπτερο super puma και πλωτό του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή βόρειας της Σύμης, μετά την ανατροπή λέμβου με μετανάστες χθες το βράδυ, κοντά στα τουρκικά παράλια.

Η τουρκική ακτοφυλακή ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι για το τραγικό συμβάν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τουρκική ακτοφυλακή έχει εντοπίσει από χθες βράδυ έναν διασωθέντα  μετανάστη σε νησίδα του χώρου ευθύνης της. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη λέμβο που ανετράπη με τους μετανάστες από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, επέβαιναν συνολικά 17 άτομα.

Το βίντεο από τη Χουριέτ

Μετά από έρευνες η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε σε άλλη νησίδα στη θαλάσσια περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας πέντε ακόμα διασωθέντες μετανάστες και έξι νεκρούς. Μέχρι στιγμής έχουν συνολικά εντοπιστεί έξι διασωθέντες, έξι νεκροί ενώ πέντε ακόμα άτομα φέρεται να αγνοούνται. Οι έρευνες συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)