to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 10.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Ερευνα του ΓΕΣ για την παρέλαση «καταδρομέων» στη διαδήλωση στο Σύνταγμα

Eρευνα θα διεξάγει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στο tvxs.gr, για τους ένστολους «καταδρομείς» που παρέλασαν το πρωί στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως«Έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα», «Στη μπάντα, στη μπάντα να φύγουν τα κομάντα» και «Μαζί, Μαζί να φύγουν οι Ναζί».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs.gr: 


«Οι καταδρομείς παρέλασαν, από την Αμαλίας προς το Σύνταγμα, και με στρατιωτικό βήμα φώναζαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς», «Έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα», «Στη μπάντα, στη μπάντα να φύγουν τα κομάντα» και «Μαζί, Μαζί να φύγουν οι Ναζί». «Θα πρέπει να διερευνήσουμε το θέμα και να δούμε αν μέσα στους καταδρομείς είναι ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς», δήλωσε στο tvxs.gr o Ιωάννης Σιφάκης εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τονίζοντας ωστόσο πως όπως και να έχει «η παραποίηση στολής είναι ποινικό αδίκημα».


 Στο βίντεο του tvxs.gr οι καταδρομείς φωνάζουν το σύνθημα «ψηλά, ψηλά τα πράσινα μπερέ», ενώ ακολουθούνται από άτομα που δεν φορούν στρατιωτικές στολές. Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για εν ενεργεία ή απόστρατους. Οι συμμετέχοντες ήταν διαφόρων ηλικιών, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρώην έφεδρους καταδρομείς.

Στο παρακάτω βίντεο (Βασιλής Νούσης), οι καταδρομείς ανάμεσα στους διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, ενώ υπάρχουν και εικόνες από την παρέλασή τους. Παρέλαση πραγματοποιήθηκε και στη Διονυσίου Αεροπαγείτου.




Το tvxs.gr επικοινώνησε με τον Ιωάννη Σιφάκη, εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος πληροφορήθηκε τη σημερινή ιδιότυπη παρέλαση μέσω του δημοσιεύματος του tvxs.gr. Όπως ανέφερε «θα πρέπει το θέμα να διερευνηθεί για το αν μεταξύ των συμμετεχόντων υπάρχουν εν ενεργεία καταδρομείς».
 

Ωστόσο, όπως ανέφερε, από τις εικόνες δεν φαίνεται να είναι ενεργεία καταδρομείς, επισημαίνοντας πως ανεξάρτητα από αυτό «όταν κάποιος φοράει στολή ενώ δεν προβλέπεται είναι παραποίηση στολής και είναι ποινικό αδίκημα, το οποίο όμως διώκεται από τον εισαγγελέα» και ο Στρατός δεν έχει σχέση».


Πηγή: Tvxs.gr


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)