to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 10.01.2014

πηγή: enet.gr

Πολιτική

Έρευνα της ΕΛΑΣ για τη γροθιά στον Π. Κωνσταντίνου

Δέχτηκε δυνατή γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού κατά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο την Πέμπτη, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων


Έρευνα ξεκινά το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, με γροθιά από πίσω από αστυνομικό των ΜΑΤ στα δικαστήρια στις 9 Γενάρη 2014, μετά την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της Ε.Ε. την προηγούμενη μέρα. Για τη μαρτυρία του ίδιου του Π. Κωνσταντίνου, διαβάστε εδώ.

Δυο ζητήματα είναι προς διερεύνηση σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που υπάρχουν νέες συγκεντρώσεις στα δικαστήρια με βροχή διώξεων εργαζομένων και συνδικαλιστών.

Πρώτον, ποιος έδωσε τη διαταγή να φράξουν δυνάμεις των ΜΑΤ την είσοδο του κτιρίου 7 στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων κατά την εκδίκαση του αυτοφώρου εμποδίζοντας συγκεντρωμένους συνδικαλιστές και εργαζόμενους μετά το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε στάση εργασίας και συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Π.Αντωνόοπουλου.

Δεύτερον, πώς ένας αστυνομικός των ΜΑΤ επιτίθεται από πίσω και μάλιστα με γροθιά στο κεφάλι κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, χωρίς ο τελευταίος να συμμετέχει στα σπρωξίματα που υπήρξαν στα σκαλιά καθώς έχει βηματοδότη και ήταν παραπίσω. Για επιλεκτικό κτύπημα κάνει λόγο ο ίδιος και παρευρισκόμενοι δικηγόροι, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες και τον τραυματισμό, καθώς η ΚΕΕΡΦΑ έχει αναδείξει πολλές φορές τις σχέσεις αστυνομικών με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)