to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:42 | 03.05.2022

Κοινωνία

Έρευνα για τον θάνατο 3χρονης στη Θεσσαλονίκη διέταξε το υπ. Υγείας

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του τρίχρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας, έπειτα από εντολή του Θάνου Πλεύρη και αφού έγινε γνωστό ότι οι γονείς της μικρής κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους


«Σήμερα που έγινε η διαδικασία της νεκροτομής δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε τη διερεύνηση να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού, Κατερίνα Αποστολίδου.

«Έχουμε κρατήσει ιστολογικά, κρατήθηκαν και βιολογικά υγρά ώστε να γίνει βιοχημικός και τοξικολογικός έλεγχος  Αυτό που διαπιστώθηκε νεκροτομικά ήταν εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα. Αναμενόμενο βέβαια διότι πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο ότι είχε ανεπάρκεια οργάνων, ήταν σε βαριά κατάσταση», τόνισε η κα Αποστολίδου και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν ιστολογικές και κυτταρολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό, ωστόσο όπως ανέφερε σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκαν αντισώματα κορονοϊού, γεγονός που σημαίνει ότι η 3χρονη πέρασε Covid χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα. 

Ερωτηθείσα για τη νόσο Kawasaki ή το σύνδρομο post covid, η κα Αποστολίδου σημείωσε ότι αυτές ήταν οι δύο τελευταίες πιθανές διαγνώσεις. «Από το ιστορικό που πήρα έμοιαζε και με Kawasaki αλλα δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση στο παιδί», τόνισε.

«Το 2022 όταν ένα παιδάκι τριών ετών νοσηλεύεται σε ένα μεγάλο νοσοκομείο επί δέκα ημέρες και παραμένει αδιάγνωστο μόνο ανησυχία προκαλεί και τίποτε άλλο. Όλα αυτά θα διευρυνθούν», ανέφερε στο Thestival ο δικηγόρος του οικογένειας του τρίχρονου κοριτσιού, Νίκος Διαλυνάς.

Το ιστορικό
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, η περιπέτεια για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το παιδί διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξε έπειτα από περίπου δυόμιση ώρες.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκρατείου τόνισε ότι αιτία θανάτου του κοριτσιού ήταν ανακοπή καρδιάς. «Το κοριτσάκι προσήλθε διασωληνωμένο το Σάββατο ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες. Η αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να αναταχθεί κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Iπποκρατείου, Γιώργος Δόντσιος και πρόσθεσε: «Παρέμεινε δύο ώρες στην Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδάκι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)