to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση της Alitalia ξεκίνησε η Κομισιόν

Η Alitalia αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και από τον Μάιο του 2017 έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τον πτωχευτικό νόμο, καθώς οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να την ιδιωτικοποιήσουν


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia, μέσω δανείου ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ από κρατικούς πόρους.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ιταλία ενέκρινε αυτό το δάνειο προς την αεροπορική εταιρεία τον Δεκέμβριο για «να διευκολύνει τον εξορθολογισμό των οικονομικών της επιχείρησης, ώστε να μπορέσει να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία».

Η Alitalia αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και από τον Μάιο του 2017 έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τον πτωχευτικό νόμο, καθώς οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να την ιδιωτικοποιήσουν.

Ανάλογη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εταιρεία είχε ξεκινήσει και πριν από δύο χρόνια, όταν η ιταλική κυβέρνηση έδωσε δάνειο 900 εκατομμυρίων για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η νέα έρευνα θα «εξασφαλίσει τη διαφάνεια τόσο για την Ιταλία όσο και για την εταιρεία και τους επίδοξους αγοραστές της, καθώς θα διαπιστωθεί αν το δάνειο των 400 εκατ. είναι κρατική βοήθεια και αν έχει γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)