to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:46 | 25.10.2013

Αθλητισμός

Έρευνα από την UEFA για τα ρατσιστικά συνθήματα

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί ζήτησε να πραγματοποιηθεί εσωτερική έρευνα, ώστε να γίνει γνωστό, γιατί ο Ρουμάνος διαιτητής, Οβίντιου Χάτεγκαν και οι βοηθοί του δεν ακολούθησαν τις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA μετά από καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά, στον αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη.




Ο αρχηγός της Σίτι, Γιάγια Τουρέ, ισχυρίζεται ότι κατήγγειλε στο διαιτητή πως γινόταν δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον μεταξύ τους αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο Ρουμάνος ρέφερι δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο της UEFA για τέτοιες υποθέσεις.

Ήδη η UEFA έχει ξεκινήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά του ρωσικού συλλόγου για το καταγγελθέν ρατσιστικό περιστατικό.

«Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να διερευνήσουν γιατί τα τρία βήματα που προβλέπει σε τέτοια θέματα ο κανονισμός για την αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικού χαρακτήρα δεν υλοποιήθηκαν» ανακοίνωσε η UEFA.

Η αναφορά του Πλατινί έχει να κάνει με το γιατί δεν γνωστοποιήθηκε με επείγουσα αναγγελία στους φιλάθλους να σταματήσουν άμεσα τη ρατσιστική συμπεριφορά, με απειλή διακοπής του αγώνα ή τη λήψη άλλων πειθαρχικών μέτρων.

Από την πλευρά της η ΤΣΣΚΑ αρνείται ότι υπήρξε παρόμοια απαράδεκτη συμπεριφορά από τους οπαδούς της, όμως ο Τουρέ επιμένει και προειδοποίησε για μποϊκοτάζ των μαύρων παικτών στο Μουντιάλ 2018 που έχει αναλάβει η Ρωσία, αν υπάρξουν παρόμοια ρατσιστικά περιστατικά.

Σε ό,τι αφορά τα όσα έγιναν στη Μόσχα, η πίεση έχει πέσει πάνω στο 33χρονο Ρουμάνο διαιτητή Χάτεγκαν και τους βοηθούς του, καθώς και τον παρατηρητή του αγώνα, το Νορβηγό Τόρμοντ Λάρσεν. Η UEFA θα ανακοινώσει το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας, αφού η υπόθεση θα έχει εξεταστεί από την πειθαρχική της επιτροπή στις 30 Οκτωβρίου.

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)