to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 16.04.2013

Διεθνή

Επτά νεκροί από τις βίαιες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα (ενημερωμένο)

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκτεταμένα επεισόδια που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της Βενεζουέλας, μετά το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.


Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων AVN, οι θάνατοι σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες περιοχές του Καράκας, καθώς και σε άλλες πόλεις σήμερα, μπλοκάροντας δρόμους, καίγοντας ελαστικά, συγκρουόμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Μιράντα η οποία περιλαμβάνει τμήμα του Καράκας, ένας στην πολιτεία Τασίρα στα σύνορα με την Κολομβία, και ένας άλλος στην πολιτεία Σούλια (δυτικά), χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Σε μία από τις συγκρούσεις, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και έριξε σφαίρες από καουτσούκ σε μια σύγκρουση με κουκουλοφόρους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πετούσαν πέτρες στα όργανα της τάξης σε μια πλούσια συνοικία του Καράκας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ελίας Χάουα ανακοίνωσε πως σκοτώθηκε ένας υποστηρικτής του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση.

Ένας 45χρονος άνδρας "σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο" στην κοινότητα της Μπαρούτα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, είπε ο κ. Χάουα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα διαδήλωνε υπέρ του Μαδούρο.

Πηγή: thepressproject.gr

20.33

Βενεζουέλα: Πολιτικές συγκρούσεις με επτά νεκρούς και δεκάδες συλλήψεις

Ένταση μετά το αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των δύο αντίπαλων πολιτικών στρατοπέδων στη Βενεζουέλα είχαν καταλήξει, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) στο θάνατο επτά ανθρώπων και στον τραυματισμό 61, σύμφωνα την κυβέρνηση της χώρας.

Για τέσσερις νεκρούς είχαν κάνει νωρίτερα λόγο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που τα δύο πολιτικά μπλοκ ετοιμάζονταν για νέες διαδηλώσεις.

Η δικαιοσύνη της χώρας ανακοίνωσε, την ίδια ώρα, ότι για τα περιστατικά βίας μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, έχουν συλληφθεί 135 άτομα.

Οι συγκρούσεις οι οποίες κατέληξαν στα αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές εξήλθαν στους δρόμους του Καράκας, αλλά και περιφερειακών πόλεων, τη Δευτέρα και συγκρούστηκαν σε πολλές περιπτώσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)