to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 26.06.2019

Διεθνή

Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση τζιχαντιστών στο βόρειο Σινά

Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τζιχαντιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ κοντά στην Αλ-Αρίς, στο βόρειο Σινά, μια απομακρυσμένη περιοχή όπου μαίνεται μια τζιχαντιστική εξέγερση


Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τζιχαντιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ κοντά στην Αλ-Αρίς, στο βόρειο Σινά, μια απομακρυσμένη περιοχή όπου μαίνεται μια τζιχαντιστική εξέγερση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Η νέα αυτή επίθεση πραγματοποιείται εν μέσω της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης Κόπα Άφρικα που διεξάγεται στην Αίγυπτο, για την οποία τα στάδια που χρησιμοποιούνται έχουν τεθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και βρίσκονται μακριά από το βόρειο Σινά.

«Μια ομάδα τρομοκρατικών στοιχείων επιτέθηκε χθες βράδυ σε ένα κέντρο συγκέντρωσης της αστυνομίας νοτιοδυτικά της Αλ-Αρίς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, που έκανε λόγο για τον θάνατο έξι αστυνομικών και ενός αξιωματικού.

Τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν επίσης «κατά τις συμπλοκές» που ακολούθησαν την επίθεση, ο ένας εκ των οποίων ανατινάζοντας τη ζώνη με τα εκρηκτικά την οποία έφερε, έγινε γνωστό από την ίδια πηγή.

Η ασφάλεια παραμένει μια μεγάλη έγνοια για την Αίγυπτο, εννέα σχεδόν χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην εκδίωξη του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία και στις ταραχές που ακολούθησαν.

Μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που προερχόταν από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν στόχο πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων.

Μπορεί οι δυνάμεις ασφαλείας να έχουν πληρώσει τον πιο βαρύ φόρο αίματος, με εκατοντάδες νεκρούς, αλλά και η ορθόδοξη κοπτική κοινότητα και τουρίστες έχουν αποτελέσει στόχο των τζιχαντιστών.

Τ0 2014, η Άνσαρ Μπέιτ αλ-Μάγκντες, το κύριο τζιχαντιστικό κίνημα αυτής της χερσονήσου στην ανατολική Αίγυπτο, δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υπό την επωνυμία «Επαρχία του Σινά». Η ομάδα εξακολουθεί να είναι ενεργή στην περιοχή πολλούς μήνες μετά την κατάρρευση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

Τον περασμένο μήνα, ένα λεωφορείο Νοτιοαφρικανών τουριστών τέθηκε στο στόχαστρο από μια βομβιστική επίθεση κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας.

Τον Δεκέμβριο, τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ο Αιγύπτιος ξεναγός τους σκοτώθηκαν σε μια παρόμοια επίθεση, που έγινε επίσης κοντά στις πυραμίδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)