to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 29.12.2021

Κοινωνία

Επιβεβαιώνονται οι απολύσεις εργολαβικών εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς παραμονές Χριστουγέννων

Με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι


Με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, μέσω «εργολάβου», της Τράπεζας Πειραιώς ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή στην εθελοντική παραίτηση.

Με αφορμή το γεγονός η ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ σχολιάζει:

«Η τράπεζα, που χρωστάει την ύπαρξή της στα χρήματα των φορολογουμένων, αντί να φροντίσει να τους εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, κλείνει καταστήματα σε όλη την χώρα και παρουσιάζει το προσωπικό (εργολαβικούς & τακτικό προσωπικό) ως πλεονάζων. Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην Τράπεζα, μετά από 15 χρόνια δουλειάς, με μισθούς των 800 ευρώ, οδηγούνται στην ανεργία.

Η Τράπεζα ακολουθώντας το δόγμα του νόμου Χατζηδάκη, τους … προσφέρει προκαταβολικά ένα επιπλέον ποσό, γνωρίζοντας πως ο νόμος προβλέπει ότι: ακόμα και αν μία απόλυση κριθεί άκυρη από το δικαστήριο, αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης - αρκεί ο εργοδότης να προσφέρει μία πρόσθετη αποζημίωση. Ακόμα και αν δεν είναι οι τράπεζες που υπαγόρευσαν τον νόμο στο υπουργό, είναι αυτές που εγκολπώνονται το πνεύμα του και το ενσωματώνουν με μεγάλη προθυμία στις πρακτικές τους !

Στεκόμαστε δίπλα και ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους που πασχίζουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Ανήκουν και αυτοί στην κατηγορία όσων «εξαρτώνται από τον μισθό τους» για να ζήσουν και ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός. Μαζί τους πρέπει να συστρατευθούν και όλα τα σωματεία τραπεζοϋπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, με την ΟΤΟΕ. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εργαζόμενους στον ίδιο κλάδο. Ας μην έχουμε αυταπάτες, δεν θα κορεστεί η δίψα του θηρίου εάν ξεσπάσει πρώτα στους πιο ευάλωτους, πιο πιθανό είναι να ανοίξει περισσότερο η όρεξή του.

Να δώσουμε τώρα ένα συνολικό μήνυμα στους τραπεζίτες: οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θα αφήσουν κανέναν εργαζόμενο ανυπεράσπιστο απέναντι στις επιθέσεις των εργοδοτών».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)