to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 07.01.2021

Πολιτική

Επιβεβαιώνει το υπ. Ναυτιλίας: Τουρκικό περιπολικό σκάφος χτύπησε σκάφος του λιμενικού στα Ίμια

Παραδέχεται, με καθυστέρηση, το υπ. Ναυτιλίας την «παρενόχληση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής» στην περιοχή των Ιμίων - Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που ζητούσε αναλυτική ενημέρωση και να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε διάβημα αν το περιστατικό είναι αληθές.


(Τουρκικό σκάφος του Λιμενικού - φωτ. αρχείου)

«Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης το υπ. Ναυτιλίας, δίνοντας με το σταγονόμετρο πληροφορίες και επιλέγοντας «ήπιες» διατυπώσεις, ενώ προσθέτει ότι «το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί από το βράδυ της Τετάρτης σχετικά δημοσιεύματα - που μιλούσαν για σύγκρουση δύο σκαφών του λιμενικού με τουρκική ακταιωρό - αλλά και παρέμβαση, πριν λίγο, του Γ. Κατρούγκαλο και του Ν. Σαντορινιού από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «το αρμόδιο Υπουργείο [οφείλει] να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως οφείλει, στο πλαίσιο των εθνικών συμφερόντων και της διαφανούς ενημέρωσης των πολιτών». «Εφόσον, δε, έχει πράγματι συμβεί το περιστατικό, το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να προβεί σε αυστηρότατο διάβημα προς την τουρκική πλευρά», τόνιζαν ο τομεάρχης Εξωτερικών και ο τομεάρχςη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

tags: Ίμια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)