to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:40 | 18.07.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Επιβαρυντικά στοιχεία για τον Άκη φέρεται να έδωσε ο Ν. Ζήγρας

Επιβαρυντική ήταν για τον Άκη Τσοχατζόπουλο η απολογία του ξαδέρφου του και συγκατηγορούμενου του Ν. Ζήγρα.


Μετά από τρεις μήνες κράτησης ο Ν. Ζήγρας φέρεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να έδωσε κατά την παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή πολύ επιβαρυντικά στοιχεία, όχι μόνο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά και για άλλα πρόσωπα που μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίς ο κ. Ζήγρας επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ανάκρισης και έδωσε πληροφορίες για το ρόλο προσώπων στη διαδρομή των «μαύρων χρημάτων» από εξοπλιστικά προγράμματα. Επίσης φέρεται να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν, μέσω εξωχώριων (off-shore) εταιρειών, χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004.
 
Ο Ν. Ζήγρας φέρεται ακόμη να υποστήριξε πως τα χρήματα που διαχειριζόταν ήταν μαύρα, ο ίδιος όμως δεν γνώριζε την προέλευσή τους. Δήλωσε μάλιστα ότι μετά το 2004, τον ρόλο της διαχείρισης ανέλαβε ε ο επίσης κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.
 
Τέλος αναφέρθηκε στο ρόλο προσώπων που εμπλέκονται στις υποθέσεις ων TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά και άλλων που δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, γνωστού στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ.
 
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος από την πλευρά του έκανε λόγο για συναλλαγή των ανακριτικών Αρχών με κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, πράγμα που σύμφωνα με τον ίδιο οδήγησε στην μη προφυλάκισή τους.
 
“Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του” τόνισε συγκεκριμένα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)