to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 07.04.2017

Πολιτισμός

Επιτυχημένη πρεμιέρα της νέας ταινίας ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου «Πεθαίνοντας στο Γέλιο»

Την επίσημη πρεμιέρα ​​της στη μεγάλη οθόνη έκανε η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο γέλιο», η οποία – μετά την επιτυχημένη της προβολή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - παίζεται από Πέμπτη 7/4 αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια).


Η ταινία που πραγματεύεται το χιούμορ ως όπλο πολιτικής δράσης προβάλλεται Παρ. & Δευτ.-Τετ. 18.00 / 20.00 / 22.00, ενώ Σάβ., Κυρ. 18.00 / 20.00.

Παρουσία του σκηνοθέτη Στέλιου Κούλογλου, φίλοι, συνεργάτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων έδωσαν το παρών στην πρώτη προβολή της ταινίας στο μεγάλο πανί και όπως η ταινία προτρέπει... «πέθαναν στο γέλιο». Ανάμεσα τους η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Περικλής Κοροβέσης, ο Δημήτρης Μάρδας, ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Άννυ Ποδηματά, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Χάρης Βαλαβανίδης, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Τάκης Σαράντης, ο Ανδρέας Ρουμελιώτης, η Σόνια Χαϊμαντά, και άλλοι πολλοί.

 

Οι τρεις κωμωδίες ανάμεσα σε μια μεγάλη τραγωδία που συνθέτουν το νέο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη κι ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εναλλάξαν τα συναισθήματα του κοινού -που όπως συμβαίνει και στη ζωή άλλωστε κι όχι μόνο στον κινηματογράφο- από το γέλιο περνούσε στη συγκίνηση και από τη συγκίνηση και πάλι στο γέλιο.

Στο «Πεθαίνοντας στο γέλιο» μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη μεγαλύτερη φάρσα που έγινε ποτέ στο Ευρωκοινοβούλιο, έναν «τρελό» Γερμανό πολιτικό που σχεδιάζει να σώσει με έναν πρωτότυπο τρόπο την Ελλάδα, μια ομάδα που διακόπτει επίσημες ομιλίες για τις εμπορικές συμμαχίες TTIP και CETA τραγουδώντας με το χαμόγελο στα χείλη κι όλα αυτά στη σκιά της επίθεσης στο Charlie Hebdo, που οι σκιτσογράφοι του πέθαναν κυριολεκτικά επειδή έκαναν τους αναγνώστες τους να γελούν. Στην ταινία μιλά στον Στέλιο Κούλογλου, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη πριν τη δολοφονία του, ο διευθυντής του σατιρικού περιοδικού και πρώτος στόχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, Stéphane Charbonnier, προοικονομώντας το τι θα συνέβαινε, αλλά και ο μοναδικός επιζών από την ομάδα των Γάλλων καρτουνιστών, που περιγράφει τι τελικά συνέβη.

 Για το «Πεθαίνοντας στο γέλιο» έγραψαν:

Εξαιρετικά ενδιαφέρον… Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες που, με βάση ένα ωραία στημένο, παράλληλο μοντάζ μας παρουσιάζει απολαυστικά δείγματα ενός χιούμορ, σαρκαστικού, ανατρεπτικού, άλλοτε ξεκαρδιστικού και μελαγχολικού, με στόχο πάντα την αποκάλυψη της υποκρισίας, του ψεύδους και της κοινωνικής αδικίας.
Νίνος Φένεκ Μικελίδης, enetpress.gr

…μπορεί το κοινό να μην έχει συνηθίσει να βλέπει ντοκιμαντέρ (αν και πλέον ούτε ταινίες το βλέπω να βλέπει, μια και υπάρχει ο... άγιος Survivor), ωστόσο ευτυχώς υπάρχουν κάποιες ταινίες τεκμηρίωσης που παίρνουν τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη και εκτός φεστιβαλικών ορίων.
Νόρα Ράλλη, Εφημερίδα των Συντακτών

…ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που θα φέρει σε αρκετές στιγμές το χαμόγελο στα χείλη του θεατή.
Αγγελική Στελλάκη, in.gr

..ένα καλοφτιαγμένο και αντιπροσωπευτικό φιλμ γύρω από τη λυτρωτική διάσταση του γέλιου.
Κωνσταντίνος Καϊμάκης monopoli.gr

..η ανατρεπτική δύναμη του χιούμορ­, το οποίο συχνά είναι αποτελεσματικότερο από ομιλίες, αναλύσεις και ηχηρές διαμαρτυρίες.
Χρήστος Μήτσης, Αθηνόραμα

…o σκηνοθέτης μας προσφέρει ένα σύγχρονο και επίκαιρο έργο, τεχνικά προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, από την μουσική επένδυση, μέχρι το έξυπνο μοντάζ των διαφορετικών ιστοριών που το απαρτίζουν.
Γιώργος Ρούσσος, tvxs.gr

Ο Στέλιος Κούλογλου για το «Πεθαίνοντας στο γέλιο»

Δεν θα προσκαλούσα στις προβολές της ταινίας τους σοβαροφανείς. Ξεκινάει με ένα πλαστικό πέος στη Φιλανδία και τελειώνει με τη μεγαλύτερη φάρσα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι ένας τρελός ευρωβουλευτής που παίζει γκολφ στο γραφείο του με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, οι περίφημοι YesMen και μια μυστική ομάδα που τραγουδά και διαλύει εμπορικά συνέδρια με το χαμόγελο στα χείλη. Αλλά τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση στη χώρα και τον κόσμο μας κάνει όλο και πιο μελαγχολικούς.

Η συνέχεια επί της μεγάλης οθόνης…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)