to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 21.11.2017

Κοινωνία

Επιτυχημένη η ημερίδα της Αδέσμευτης Αγωνιστικής Κίνησης για τα εργασιακά

Η παράταξη «Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) πραγματοποίησε ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μαιευτηρίου «Ιασώ», με συμμετοχή εργαζομένων, εκπροσώπων σωματείων και συνδικάτων


Στις 18/11/2017 πραγματοποιήθηκε «με απολυτή επιτυχία», παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, η ημερίδα που είχε προγραμματίσει η παράταξη «Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση», η οποία συμμετέχει στην Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) και διεκδικεί με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις νέα κλαδική σύμβαση που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου των εργαζομένων στους ιδιωτικούς φορείς Υγείας. 

Θέματα της ημερίδας ήταν:

  • Ο νέος εργασιακός νομός

  • Οι εξελίξεις στην ιδιωτική υγειά

  • Η κλαδική σύμβαση

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης:

Έγινε εκτενής συζήτηση των θεμάτων  με τοποθετήσεις των μελών της παράταξής μας, του Εργατολογου Νίκου Κουρλιωτη αλλά και τοποθετήσεις  άλλων συναδέλφων συνδικαλιστών από άλλους κλάδους για τα θέματα που αφορούν στον κόσμο της εργασίας.

Στην ημερίδα μας παραβρέθηκαν οι:

Θάνος Βασιλόπουλος, Αντιπρόεδρος ΟΙΥΕ και μέλος εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ

Νίκος Φωτόπουλος, εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ και μέλος εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, πρ. Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Κώστας Λάζαρης, Σωματείο Σκλαβενίτη και Μέλος ΔΣ της ΓΣΕΕ

Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος  Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Χρήστος Γιαμπουράνης, Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Γιώργος Γώγος, Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Από το κλάδο μας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ Βασίλης Γλεζάκος, εκπρόσωποι από το σωματείο του Ιασώ GENERAL, από το σωματείο του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, από το σωματείο του ΙΑΣΩ Μαιευτηρίου, του Σωματείου του ΥΓΕΙΑ και από το σωματείο του ΤΥΠΕΤ καθώς και αρκετοί συνάδελφοι.

Επίσης, παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε για τα κρίσιμα θέματα του κλάδου και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΚ και Διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Υγεία κος Αντρέας Καρταπάνης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους  μας τίμησαν με την παρουσία τους στην ημερίδα μας καθώς και όσους με τις τοποθετήσεις τους βοήθησαν να διεξαχθεί μια άκρως σημαντική και γόνιμη συζήτηση σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου αλλά και όλων των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, τέτοιες ημερίδες χρειάζονται ώστε να ανταλλάσσουμε απόψεις και η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες, κλιμακώνοντας ταυτόχρονα σε όλα τα επίπεδα τη δράση της για μια νέα αξιοπρεπή κλαδική σύμβαση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ .

 
tags: ΟΣΝΙΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)