to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 25.05.2020

Οικονομία

Επιτροπή εξετάζει τις μειώσεις μισθών στο δημόσιο

Σοβαρή καταγγελία από την Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση, η οποία είχε εξ αρχής ζητήσει την παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ κατά την έναρξη της φημολογίας, η οποία ύστερα από «επαφές», αρνήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες.


Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Όταν άρχισαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ τα πρωτοσέλιδα για τις μειώσεις μισθών στο δημόσιο εμείς  τότε, ως παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση στο Δημόσιο ζητήσαμε την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Τότε, μέλη του προεδρείου, μας χαρακτήρισαν ως ανεύθυνους που τρομοκρατούμε του εργαζόμενους χωρίς λόγο, προβάλλοντας μάλιστα ως αντεπιχείρημα το ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ρώτησε κάποιον(υφυπουργό, γενικό γραμματέα, σύμβουλο υπουργού, θα σας γελάσω) ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως μειώσεις δεν θα γίνουν!

Δείτε σχετικά προηγούμενο μας άρθρο: Οι επερχόμενες μειώσεις μισθών στον Δημόσιο τομέα, δεν επιβάλλονται από την πανδημία είναι επιλογή της κυβέρνηση της ΝΔ

Σήμερα διαβάζουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει ότι Η Ν.Δ. απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο με πρόσχημα την πανδημία. Με  ανακοίνωση  καταγγέλλει ότι η γενική γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών υπέγραφε απόφαση (ΑΔΑ 9ΩΖ746ΜΤΛ6-ΒΩ8) για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβεί και στη ‘διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα.

Είναι προφανές ότι η συγκρότησης επιτροπής  στην οποία συμμετέχουν στελέχη του ΥΠΕΣ και του Υπ.  Οικονομικών (Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κλπ) και μεταξύ άλλων έχει ως έργο :

δ) η παρακολούθηση και καταγραφή του συνόλου των κανονιστικών ρυθμίσεων που αφορούν σε θέματα μισθολογίου / παροχών και στελέχωσης του Δημοσίου Τομέα,

ε) η διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα

απλά επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα.

Δείτε την απόφαση συγκρότησης  αυτής της επιτροπής  που μπορείτε να την δείτε εδώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)