to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 12.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: «Βαρβαρότητα η διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών»

«Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των συλληφθέντων προσθέτει μια ακόμα σελίδα στη μαύρη βίβλο του κυβερνητικού αυταρχισμού. Τα συνεχή περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν αφήνουν πλέον αμφιβολίες: Το αστυνομικό κράτος είναι το κράτος του Μνημονίου», τονίζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Η διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών είναι πράξη βαρβαρότητας

«Η ΕΛ.ΑΣ δημοσίευσε πάλι χτες φωτογραφίες συλληφθέντων διαδηλωτών, αυτή τη φορά από τη λαϊκή «υποδοχή» της καγκελαρίου Μέρκελ. Θα επαναλάβουμε ό,τι έχουμε πει στο παρελθόν: η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών κουρελιάζει το τεκμήριο αθωότητας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του ατόμου.

Η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν έχει καμιά διωκτική σκοπιμότητα, δεδομένου ότι κοινοποιούνται οι φωτογραφίες προσώπων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν αδικήματα φορώντας κουκούλες. Ο προφανής στόχος λοιπόν είναι η τρομοκράτηση όσων θέλουν να αντιδράσουν στις μνημονιακές πολιτικές που εξοντώνουν την κοινωνία.

Μετά τις εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές, τη χρησιμοποίηση διαδηλώτριας ως «ασπίδα» από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις «στο σωρό» (μεταξύ των οποίων και μέλους της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ), και τα κατηγορητήρια «καρμπόν» με βάση τον κουκουλονόμο, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προσθέτει μια ακόμα σελίδα στη μαύρη βίβλο του κυβερνητικού αυταρχισμού.


Τα συνεχή περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν αφήνουν πλέον αμφιβολίες: Το αστυνομικό κράτος είναι το κράτος του Μνημονίου.


Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, 12/10/2012»



Διαβάστε σχετικά, για το συλλαλητήριο της 9/10: Διαδηλώτρια χρησιμοποιείται ως ανθρώπινη ασπίδα από τα ΜΑΤ - όλο το χρονικό - Οι αγώνες μας θα συνεχίσουν και θα συνεχίσουν και θα συνεχίσουν... μέχρι τη νίκη - Ο δρόμος φτιάχνει τη δική του Ιστορία: η συγκέντρωση της 9/10/2012 με το φακό του left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)