to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επιτροπές

Μπροστά στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και την εκατόμβη νεκρών κάθε μέρα η κυβέρνηση έκανε μία επιλογή: να επιρρίψει τις ευθύνες στους επιστήμονες


Ομέγας Νίκος Βαμβακούλας πρότεινε κάποτε «να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα». Μία επιτροπή διά πάσαν νόσον. Μία για να έχει κάτι να στηρίζει ο Σημίτης με τα άρθρα του. Μία για να ρίχνει τις ευθύνες του ο ευθυνόφοβος Μητσοτάκης. Μία για να αποφασίζει ο Χαρδαλιάς τα μέτρα που θα ανακοινώνει. Μία για να προεδρεύει ο Κικίλιας -άλλο που το έχει ξεχάσει κι αυτός και στέλνει συνέχεια τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Μπροστά στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και την εκατόμβη νεκρών κάθε μέρα η κυβέρνηση έκανε μία επιλογή: να επιρρίψει τις ευθύνες στους επιστήμονες. Αφού τους «ξεζούμισε», αφού τους υποβάθμισε στον «Σωτήρη» της οικειότητας, τους αφήνει βορά στα κάθε λογής όρνεα.

Η επιλογή είναι πλέον κεντρική πολιτική του Μαξίμου.  Έχει κηρύξει πόλεμο υπονόμευσης στους επιστήμονες που η ίδια διόρισε στις κάθε λογής επιτροπές.

Δεν είναι πλέον ο  Άδωνις Γεωργιάδης, που επικρίνει τους επιστήμονες ότι «πέσαμε τελείως έξω» επειδή «το σενάριο που είχαμε πιστέψει (...) ήταν ότι οι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι». Εξ όσων γνωρίζω, πρόβλεψη ότι για «σχετικά ήρεμους μήνες» δεν έκανε ο κλητήρας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν είναι πλέον οι αιχμές Πέτσα ότι «η πολιτική είναι ανώτερη τέχνη» και κατά συνέπεια βρίσκεται πάνω από τους επιστήμονες, που απλώς προτείνουν, αλλά τις αποφάσεις θα τις παίρνει η παρέα του Μαξίμου.

Δεν είναι που ξεχάστηκαν οι δηλώσεις πως «κάνουμε ό,τι προτείνουν» οι επιστήμονες, που αντανακλούσαν το τεχνοκρατικό ύφος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ στην πραγματικότητα όλες τις αποφάσεις που οδήγησαν στην καθημερινή εκατόμβη τις έλαβαν το Μαξίμου και ο Κ. Μητσοτάκης -μόνο για τον διορισμό του «κολλητού» Αρκουμανέα δεν ευθύνεται.

Είναι πλέον και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν lockdown νωρίτερα ούτε είχαμε κάποια σχετική εισήγηση» είπε στη Θεσσαλονίκη ρίχνοντας ευθέως το φταίξιμο για το χάος στην «επιτροπή Τσιόδρα» και σε Τζιτζικώστα - Ζέρβα. Το ότι όλους αυτούς τους είχε διορίσει ή στηρίξει πολιτικά ο Κ. Μητσοτάκης δεν σημαίνει τίποτα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ανεύθυνος άρχων. Δεν πρόκειται τόσο για θεσμικό ή πολιτικό ατόπημα, υπάρχει και θέμα χαρακτήρα. Κάποιοι είναι για να αγοράζουν τσουρέκια.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)