to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:19 | 17.09.2015

Πολιτική

Επίθεση Βαρουφάκη στον Αλ. Τσίπρα μέσω Russia Today

«Δεν είμαι μέρος του ΣΥΡΙΖΑ πια γιατί δεν διαθέτω αυτό που χρειάζεται για να υποστηρίξω το κόμμα μου» αναφέρει ο τέως υπουργός Οικονομικών


«Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

«Δεν είμαι μέρος του ΣΥΡΙΖΑ πια γιατί δεν διαθέτω αυτό που χρειάζεται για να υποστηρίξω το κόμμα μου», πρόσθεσε. «Παραδόθηκαν σε μια παράλογη λογική, παραδόθηκαν στο παιχνίδι της “παράτασης και προσποίησης” (extend and pretend). Εδώ και πέντε χρόνια πολεμώ αυτή τη λογική», τόνισ εο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο Βαρουφάκης επίσης δήλωσε πως δεν μετανιώνει για τον τρόπο που προσέγγισε την τρόικα. «Αν ο Θεός και οι άγγελοί του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε την συνέντευξη αυτή στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για να υποστηρίξει τον νέο ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά και να του δώσει συμβουλές λέγοτνάς του σε ομιλία του: «Μην φοβηθείς από την "δολοφονία χαρακτήρων" που επιχειρούν τα μίντια. Τα συστημικά μίντια θα προσπαθήσουν να σε ξεσκίσουν, αλλά αυτό που μετράει είναι να τους απαντάς με λογικά επιχειρήματα, με ευσπλαχνία, λίγο χιούμορ και... αυτο-υποτίμηση».

Πληροφορίες-μετάφραση: thetoc.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)